Runa Kristine Fiske blir ny studentleder ved UiO

Etter forhandlinger mellom listene i Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO) tirsdag kveld ble det klart at Runa Kristine Fiske tar over som leder etter Christen Andreas Wroldsen. Det skriver studentavisen Universitas.

Selve valget skjer på torsdag. Det er likevel svært sannsynlig at Fiske blir leder, siden listene allerede har blitt enige om å stemme på henne, og siden hun er eneste lederkandidat.

— Jeg er veldig glad for at de vil gi meg denne tilliten. Det er utrolig stas og en stor ære å få lov til å representere studentene ved UiO i året som kommer, dersom valget på torsdag går som forventet, sier Runa Kristine Fiske til Universitas.

Hun har en bachelor i utviklingsstudier ved UiO og har tidligere vært leder i A-lista. Hun har sittet to år i Studentparlamentet og ett år i Velferdstinget.

Med seg i arbeidsutvalget får hun med all sannsynlighet nestleder og kommunikasjonsansvarlig Linnea Barberini og studie- og læringsansvarlig Karl Oskar Lie Bjerke. Jørgen Hammer Skogan og Benedikte Espeland blir studentrepresentanter til universitetsstyret.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS