HiOA-rektor Curt Rice skal (forhåpentligvis?) lese en haug med erotiske noveller i de lyse maikvelder. Foto: Nicklas Knudsen
HiOA-rektor Curt Rice skal (forhåpentligvis?) lese en haug med erotiske noveller i de lyse maikvelder. Foto: Nicklas Knudsen

Rice med i kåring av beste erotiske student-novelle

Studentavisen Universitas arrangerer erotisk novellekonkurranse. HiOAs rektor Curt Rice skal være med og kåre vinneren.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Curt Rice, ved Høgskolen i Oslo og Akershus, skal finne fram til den beste erotiske novellen fra studentmiljøet. Studentavisen Universitas i Oslo arrangerer konkurranse og rektoren sitter i juryen sammen med komikerne Sigrid Bonde Tusvik, Lisa Tønne og Nrks Hans Olav Brenner.

Top-down og bottom-up

Til Universitas sier at han ser likheter mellom utfordringene man støter på i rektorvervet og som forfatter av erotisk litteratur:

– Jeg har mye erfaring med tilnærminger man helst bør styre unna. Det er for eksempel noen prosesser som takles best med top-down ledelse, mens av og til er det umulig å lykkes uten en bottom-up tilnærming med initiativ i grasrota, sier han.

Ifølge studentavisen tenker han også at kriteriene bør være noenlunde like for akademisk og erotisk litteratur.

Jeg har mye erfaring med tilnærminger man helst bør styre unna.

Curt Rice

– Et moment som i hvert fall er viktig er at novellen er forskningsbasert. Om karakterenes beslutninger er basert på evidens som har vært gjennom en «peer-review-prosess» gir det bedre kvalitet, spøker rektoren.

Tusvik: Ikke Fifty Shades

Vinnerne av novellekonkurransen får et festivalpass til Øyafestivalen og den erotiske novellen publiseres i siste nummer av Universitas før sommeren - i slutten av mai. 

– Det verste er kvinner som kommer flere ganger under samleie og menn som eksploderer i vellyst!, sier Sigrid Bonde Tusvik. Hun mener det finnes mye uutnyttet potensiale i sjangeren.

– Det viktigste er at den ikke spinner rundt klisjeer, men løfter sjangeren til nye høyder. Ikke Fifty Shades of Grey, fastslår hun.

Brenner på sin side håper ifølge avisen på bidrag som overgår visuell pornografi.

– God erotisk litteratur vil antakelig fremkalle egne bilder som er bedre og av høyere kvalitet enn hva du vil kunne motta passivt, sier han, og legger til at han har stor sans for humor.

Det eneste kravet til tema for bidragene er at det skal ta for seg studenttilværelsen. Det være seg hete sene kvelder på lesesalen, kollokvieromantikk, eller elleville studieturer. Frist for innlevering er søndag 14. mai. Og du trenger ikke være student for å delta, ifølge avisen.

Pirelli etterlyste mer erotikk

I et intervju i Khrono tidligere i år etterlyste professor Esben Esther Pirelli Benestad mer erotisk litteratur. Bakgrunnen var et debattmøte i Studentersamfundet i Oslo 8.mars.

— For meg er det viktig at folk har tilgang til erotikk og erotisk litteratur, men det er også viktig for meg at det er et element av seksualopplysning i det.

Hen trakk fram at det er mange unge i dag som har urealistiske forventninger til sine egne seksuelle opplevelser.

Hen hadde en teori på at kvinner blir kåte av tekst og menn av bilder. Kan hende kan juryen i Universitas bekrefte eller avkrefte det etterhvert. 

Les også: Etterlyser mer erotisk litteratur

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS