Ragnhild Solheim, NMBU.

Prioriterer nyskaping i forskning og undervisning

Forskningsdirektør Ragnhild Solheim trekker fram nyskapende som et viktig stikkord, hvis hun skulle bli rektor ved HiOA. Og høgskolens forskningsambisjoner inspirerer henne.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ragnhild Solheim (bildet over) (56) er forskningdirektør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås og en av søkerne til rektorjobben ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

— Hvorfor bør akkurat du bli rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og hvilke av dine egenskaper vil høgskolen ha spesiell nytte av?

— Høgskolen har mange ambisjoner og er langt framme på mange områder. Dette veldig inspirerende. Jeg liker tanken på å utvikle Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) videre, sier Solheim og legger til:

— Nyskaping har vært en hovedingrediens i min karriere så langt og jeg kommer nok til å gjøre det til nøkkelord på mitt arbeid både når det gjelder undervisning og forskning. 

Å ha fornøyde studenter er en kontinuerlig og viktig oppgave.

Berit Solheim

— Jeg ønsker å bidra til og forsterke HiOA som en moderne høgskole – med ledende fagmiljøer, sier Solheim. Hun er opptatt av å jobbe for en sterk framtid for HiOA.

— Samtidig som vi jobber for å stå sterkt framover er det viktig å stå støtt i nuet, ha en god struktur og godt samarbeid internt, sier hun.

Synlig i samfunnsdebatten

Solheim trekker fram sin akademiske bakgrunn fra andre miljøer og andre erfaringer fra blant annet seks år ved universitetet på Ås.

Internt er Ragnhild Solheim opptatt av at alle skal komme til orde og synes. 

— Som leder har jeg en motiverende og inviterende form, jeg synes det er viktig med samspill i team. Jeg er også opptatt av at HiOA skal bli en enda viktigere aktør i samfunnsdebatten. Som rektor vil jeg gjøre mitt for å gjøre HiOA mer synlig og et ansikt utad. Det er også viktig at fagpersonene på høgskolen får en god mulighet til å uttale seg og sette agendaen i samfunnsdebatten. Dette er en viktig rolle for høgskoler og universiteter, mener hun.

— Hva mener du er de største utfordringene for Høgskolen i Oslo og Akershus de nærmeste fire årene?

— Jeg legger Strategi 2020 til grunn og ser at det er en utfordring og videreutvikle og styrke forskningen, og at det er en utfordring å ta i bruk kunnskap fra egen forskning i undervisningen. Høgskolen utdanner framtidas viktigste arbeidstakere. Å ha fornøyde studenter er en kontinuerlig og viktig oppgave, sier hun.

Flere doktorgrader og flinke studenter

— Hvis du blir rektor hva tror du du kommer til å  se tilbake på som de viktigste seirene etter fire års virke som rektor?

— Dere har noen morsomme spørsmål! Etter fire år håper jeg HiOA er enda mer synlige enn i dag, de fleste skal vite hvem vi er.  Vi vil ha økt andelen med doktorgrader og har en større forskningsportefølje, og flere helt i front. 

— Jeg tror også jeg vil være kjempestolt av at mange flotte, ferdigutdanna og fornøyde studenter forlater skolen, sier hun.

Studenter en kjemperessurs

— Hvordan vil studentene på HiOA merke at du blir rektor?

— Studentene skal bli mine beste venner, jeg vil ta dem med på råd og kommer til å jobbe hardt for å prioritere studiemiljøet og det som er viktig for studentene. Ledere på alle nivåer må involveres i dette arbeidet. Jeg håper vi kan ta i bruk samtidsriktige undervisningsformer, sier hun. 

— Studentene er en kjemperessurs, de er og blir det. HiOA skal gi utdanning som vi skal leve av og med i mange år framover. Dette betyr i praksis at min dør som rektor vil være åpen for studentene. For å være en god høgskole vil det være essensielt at studentdemokratiet fungerer godt og at vi har engasjerte studenter. Jeg vil gjerne bidra til å utvikle dette, sier Solheim, som sier hun ser fram til en spennende reise. 

— Å styrke det faglige og rollen HiOA har i samfunnet er viktig. Dessuten appellerer den store bredden ved høgskolen til meg, med alt fra blandingen av de viktige profesjonsfagene til kunst, forming, teknologi og journalistikk, avslutter Solheim. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS