Campus på Universitetet i Tromsø Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Campus på Universitetet i Tromsø Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Vil ha valgt rektor i Tromsø

Studentene vil beholde ordningen med valgt rektor inn i neste fusjon.

Studentparlamentet ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT) vedtok 22. april at de vil beholde dagens ordning med valgt rektorat.

Parlamentet viser i en pressemelding til den nylige stortingsmelding 18: «Konsentrasjon for kvalitet - strukturreform i universitets- og høgskolesektoren» hvor det står at normalmodellen for ledelse skal være ansatt rektor og ekstern styreleder.

Studentene ved UiT er uenige i dette og vil beholde dagens valg på rektor. Studentparlamentet mener at ved valgt rektorat økes makten til de selvstendige fagmiljøene og gir studentene en større påvirkningsmulighet over eget universitet.

«Et valgt rektorat vil kunne gi lederne mandat og handlingsrom i konfliktsituasjoner ved f.eks. nedleggelse av forskningsgården på Holt, flere studentboliger til Tromsø, kommentarer til statsbudsjett m.m.»

Studentene mener at fordelen ved at man velger en enhetlig faglig ledelse er forankringen i institusjonens eksisterende fagmiljø og det at hele institusjonen kan delta i valget.

I den forestående fusjonen med Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Narvik ønsker Studentparlamentet å beholde dagens ordning med valgt ledermodell og mener at medbestemmelse gjennom valg fra alle campus i Norges tre nordligste fylker må ivaretas.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS