Dekan Bjørn Olsen ved Universitetet i Nordland er ansatt som rektor ved det nye universitetet i Midt-Norge fra 1.januar 2016.
Dekan Bjørn Olsen ved Universitetet i Nordland er ansatt som rektor ved det nye universitetet i Midt-Norge fra 1.januar 2016.

Olsen ny rektor i Bodø

Fellesstyret for Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna har i dag ansatt dekan Bjørn Olsen som rektor ved Universitetet i Nordland. Vedtaket støttes i Nord-Trøndelag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Olsen (bildet under) tiltrer stillingen 1. januar 2016, og han vil da bli rektor for den fusjonerte institusjonen som består av Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna. Og sannsynligvis også Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT).

(Foto: UiN)

Fornøyd styreleder

— Med Bjørn Olsen har den nye institusjonen fått en rektor med høy akademisk kompetanse og dokumenterte lederegenskaper. Olsen kjenner både Universitetet i Nordland og universitets- og høgskolesektoren godt. Han er utadvendt og tillitsskapende, og han vil ha alle forutsetninger for å bygge en felles kultur og identitet i en fusjonert institusjon, sier Vigdis Moe Skarstein, i en pressemelding fra UiN.

— Olsen har meget gode forutsetninger for å videreutvikle det fusjonerte universitetet i et nytt institusjonslandskap, sier styreleder for fellesstyret ved UiN/HiNe Vigdis Moe Skarstein.

Intern kandidat

Bjørn Olsen kommer fra stillingen som dekan ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Nordland. Han er professor i organisasjon og ledelse.

Olsen var én av 25 studenter på det første kullet med siviløkonomstudenter som ble tatt opp på Handelshøgskolen i Bodø i 1985. 

Olsen tok doktorgrad ved daværende NTH i 1993. Han har vært forskningsleder på Nordlandsforskning og førsteamanuensis og professor ved Handelshøgskolen, før han ble konstituert og senere ansatt som dekan i 2012.

Bjørn Olsen er født i 1957. Han bor på Tverlandet i Bodø med samboer og tre barn.

Olsen var en av fem mannlige søkere til rektorstillingen, der to var interne søkere. 

Les også: Fem menn vil bli rektor i Bodø

Steinar Nebb skal lede fusjonsprosess

Styremøtet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) støtter tilsettingen av Bjørn Olsen.

Begge styremøtene har også vedtatt at rektor Steinar Nebb (bildet over) tilsettes som prorektor ved nytt universitet i Nordland og Nord-Trøndelag fra 1. januar 2016 med ansvar for fusjons- og utviklingsprosjektet, med et spesielt ansvar for å ivareta byggingen av det nye universitetet.

Fusjonsvedtakene sendes nå over til Kunnskapsdepartementet for behandling.

En kongelig resolusjon i statsråd er forventet i oktober 2015. Den fremforhandlede fusjonsplattformen ligger til grunn for det videre arbeidet med implementering av fusjonen. 2016 vil bli et interimsår, der faglig og administrativ organisering utredes og fastlegges.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS