Hanne Solheim Hansen, blir stedfortrdende rektor ved Nord universitet og prorektor for utdanning fra 1.januar 2017. Arkivfoto: Nord universitet

Fem kvinner på topp ved Nord universitet

Nord universitet i Bodø har ansatt sju personer i nye toppstillinger i dag. Fem av dem er kvinner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av to prorektorer, tre dekaner og to direktører som er ansatt av styret ved Nord universitet i dag, er fem kvinner og to menn. Tre av topplederne skal ha hovedarbeidsplass i Nord-Trøndelag. To faglige lederstillinger er fortsatt ubesatt.

Rektor Bjørn Olsen er særs fornøyd. 

— Hva har du gjort for å tiltrekke deg så mange kvinner til toppledelsen ved universitetet? 

— Vi har selvfølgelig oppfordret kvinner til å søke lederstillinger her. Utover det har vi ikke gjort noe annet enn å ansette de best kvalifiserte søkerne, sier Olsen i en kommentar til Khrono. Styret ved Nord universitet vedtok ansettelsene, og innplasseringene, i et ekstraordinært styremøte på Værnes i dag, mandag, og de skal alle tiltre formelt fra 1.januar 2017.

Solheim nestkommanderende

Vi har ikke gjort noe annet enn å ansette de
best kvalifiserte
søkerne.

Bjørn Olsen

Med seg som sin nærmeste, og stedfortredende rektor, får Olsen Hanne Solheim Hansen fra tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). Hansen, som er ansatt som prorektor for utdanning, kommer fra stilling som studieleder ved avdeling for næring, samfunn og natur ved Nord universitet, og har tidligere vært prorektor og fungerende rektor ved daværende HiNT.

— Nord universitet har 12.000 studenter og tallet er økende. Ungdommen er gullet i samfunnet vårt, og det å kunne være med å legge til rette for at de benytter studietiden på en god måte, og gi dem god kvalitet på utdanningen, motiverer meg, sier Solheim til Khrono. Den opprinnelige dansken har nå bodd 30 år i Norge, og ser fram til å begynne i jobben som en av de øverste ved Nord universitet. 

— Det ser ut til å kunne bli en ledergruppe med relativt bra representasjon av kvinner. Hva tenker du om det? 

— En god blanding mennesker med ulik bakgrunn og ulik alder og kjønn er det viktigste for å få en god lederguppe. Jeg ser på lista her at det er flere jeg ikke kjenner fra før, og det er bra, sier Solheim, som håper hun kan ha hovedarbeidsstedet sitt i Steinkjer, men dette er ikke endelig avklart ennå. 

Fra NTNU til Nord

De øvrige to topplederne i Nord som skal ha arbeidssted i Nord-Trøndelag er nytilsatt dekan på lærerutdanningen,  Sarah Paulson og direktør Beate Aspdal. Paulson er i dag professor ved NTNU ved Fakultet for samfunnsfag og teknologiledelse, og har tidligere vært instituttleder ved NTNU. Direktør Aspdal, skal også i hovedsak jobbe fra Nord-Trøndelag. Hun er innplassert som direktør for infrastruktur og digitalisering. 

Nåværende dekan ved lærerutdanningen ved tidliger HiNT, Egil Solli, var også søker til dekanstillingen, men nådde ikke opp mot NTNU-professoren. 

De øvrige to kvinnene som er ansatt i dag er Anita Eriksen, som er innplassert som direktør for økonomi og HR, og Hanne Thommesen. Sistnevnte er ansatt som dekan for Fakultet for samfunnsvitenskap. Thommesen er i dag dekan ved fakultet for samfunnsvitenskap ved tidligere Universitetet i Nordland, nå Nord universitet. Hun har doktorgrad i sosiologi og er professor i sosialt arbeid.

Interne tilsettinger

Styret har også ansatt dekan for Handelshøgskolen, Erlend Bullvåg. Bullvåg er i dag dekan ved Handelshøgskolen ved tidligere Universitetet i Nordland, nå Nord universitet. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bodø og er dr. ingeniør fra NTNU.

Som prorektor for forskning vedtok styret å tilsette Reid Hole (bildet under). Hole kommer fra stillingen som dekan for Fakultet for akvakultur og biovitenskap i Nord universitet, tidligere Universitet i Nordland. Hole har doktorgrad i ernæringsfysiologi.

(Foto: Nord universitet)

Prorektorene tilsettes for fire år, med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år.

Dekanene tilsettes for fire år, med mulighet for forlengelse i fire pluss fire år til.

To ubesatte

I sak om tilsetting av dekan for fakultet for sykepleie og helsevitenskap er innstillingsprosessen ikke ferdig og saken er utsatt til styremøtet 26.oktober. Stillingen som dekan for Fakultet for akvakultur og biovitenskap ble vedtatt lyst ut på nytt.

Det har tidligere vært uro rundt den faglige organiseringen ved Nord universitet, ikke minst rundt hvem som skulle lede lærer- og helseutdanningen. Styret vedtok i sommer å splitte opp det som har vært profesjonshøgskolen, og dette førte til reaksjoner. 

Les også: To faglige ledere har sagt opp i protest ved Nord universitet

Tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag ønsket opprinnelig at ledelsen ved disse to utdanningene skulle legges til Nord-Trøndelag, nå er ihvertfall en av dem på plass, ved lærerutdanningen. 

Kontinuitet og fornyelse

— De tilsatte prorektorer og dekaner representerer både kontinuitet og fornyelse. Jeg er fornøyd med at flere av dagens ledere skal fortsette å videreutvikle og styrke universitetet, samtidig som vi får et nytt blikk på virksomheten gjennom ekstern tilsetting, sier styreleder, Vigdis Moe Skarstein, i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS