BI og NHH blant topp 100

Både BI og NHH er med på liste over verdens beste Executive MBA.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Handelshøyskolen BI kommer på 38. plass over de beste programmene i verden med sitt Executive MBA-program som høgskolen har i samarbeid med Fudan Universitetet i Shanghai, og på 99. plass med sitt eget program, som tilbys i Nydalen. Rangeringen gjøres av Financial Times.

— Vi er svært glade for denne rangeringen. Det viser at vårt langvarige samarbeid med School of Management ved Fudan Universitetet i Shanghai gir uttelling for våre studenter, for våre alumni og for BI. Høyere utdanning på dette nivået har blitt en internasjonal konkurranse- og samarbeidsarena. Gjennom å kombinere det beste fra to skoler har vi utviklet et program som stadig blir mer attraktivt på den internasjonale arenaen sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

Norges Handelshøyskole (NHH) er på 88. plass på kåringen til Financial Times over de beste Executive MBA-programmene i verden. Det er første gang på sju år at NHH er med på listen over de 100 beste.

— Vi har jobbet grundig med å utvikle hele vårt etterutdannings-tilbud, blant annet med en ny sjømat-MBA. At vi nå er inne på denne rangeringen tar jeg som en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen, ifølge NHHs nettside.

Executive MBA er en erfaringsbasert mastergrad for ledere med lang arbeidserfaring. NHH deltar med tre MBA-programmer i rangeringen: MBA i Strategisk ledelse, MBA i økonomisk styring og ledelse og MBA i Global Seafood.

— Vi har lykkes med vår ambisjon om å være fullt ut relevante i temavalgene på kursene. Et svært godt eksempel er programmet i strategisk ledelse, der vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. For ledere blir beslutningene stadig mer komplekse, det er mer krevende å realisere strategiene og konsekvensene av feil beslutninger blir større nå enn før. I denne konteksten blir etterutdanningen enda viktigere, sier Thøgersen.

16 kriterier inngår i den endelige rangeringen. Kandidatens lønn- og karriereutvikling betyr mest. Internasjonalt innslag blant studenter og stab, samt kvinneandel teller også med. I tillegg kommer kunnskapsproduksjon i form av faglig kvalitet (doktorgrader) og forskningspublisering.

Det er Kellogg/HKUST Business School i Kina som topper listen.

Rangeringen er en av fem som inngår i Financial Times’ samlerangering European Business School, som kommer i desember, skriver NHH på sine nettsider.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS