Journaliststudent Tine Eide stråler som en sol etter å bli eneste dobbeltvinner under nordisk barnemediefestival i Danmark. Foto: Eva Tønnessen

Høgskolestudent vant nordiske radiopriser

Tine Eide er andre års student på journalistutdanninga. En reportasje hun lagde i praksisperiode på NRK Super vant sist helg to priser under nordisk barnemediefestival.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinnerbidraget til Tine Eide handler om en femåring som skal ta hull i øret. I utgangspunktet er hun kjempetøff og gleder seg, men når det nærmer seg at hullene skal lages, blir hun skikkelig redd. Radioinnslaget er laget for og sendt på NrK Superblokka (gamle barnetimen på radio).

NRK valgte å sende dette og flere innslag til den nordiske barnemediefestival i Danmark sist helg.

Tine Eide (22) vant både publikumsprisen (heart award) og prisen for beste radioinnslag. Og Eide var den eneste som vant to priser under hele festivalen.

— Jeg er overveldet. Utrolig morsomt, sier Tine Eide.

Radio for «alle penga»

Hun har fra før erfaring fra teaterverdenen, og diverse småjobber i NRK. Men nå er det radiojournalist hun vil bli.

— Hvorfor radio?

— Jeg har ikke drevet med radio spesielt før jeg kom på høgskolen, men her har jeg virkelig fått ørene opp for radio som formidlingskanal, sier Eide.

— Hvorfor barn og unge?

— Barn har en oppriktig nysgjerrighet og en ærlighet som mange voksne mister på veien. Derfor syns jeg det er spennende å jobbe med og for barn og unge. Det er rett og slett et privilegium å få lov til å jobbe i og for denne målgruppa, sier Eide.

— Hva kreves for å lage god journalistikk for barn og unge, og ikke saker og reportasjer som blir ovenfra og ned?

— Først og sist respekt for andre mennesker, uansett hvilken alder de har, sier Eide.

Ingen oppmerksomhet

Eide poengterer at det egentlig ikke er så viktig for henne personlig å få oppmerksomhet rundt sine bragder, likevel stusser hun over at det ikke er mer interesse for journalistikk rettet mot barn.

— Liker du deg på høgskolen?

— Ja, det er spennende å gå her. Det er full fart i årskullet mitt, og alle holder på med mye forskjellig hele tiden. Det er et morsomt og utviklende læringsmiljø, sier Eide.

Innslaget Eide vant priser for får vi forhåpentligvis lenket til når NRK har podcasten klar.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS