Fornøyde med gratis digitale verktøy

Utdanningsinstitusjoner over hele landet tilbyr gratis programvare til sine studenter. En av disse er Høgskolen i Oslo og Akershus.    

Publisert Oppdatert

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er en av de institusjonene som tilbyr studentene sine gratis programvare.

— HiOA ønsker å bidra til at studentene har gode digitale verktøy når de studerer. Vi har siden 2015 tilbudt hele Microsoft Office-pakken til våre studenter, sier studiedirektør Marianne Brattland.

Hun forteller videre at dette er noe de har valgt å gjøre som ett av flere tiltak i en plan for å digitalisere utdanningen.   

Fornøyde studenter  

Mohammed Gaeb, bioingeniørstudent ved HiOA, mener dette er et godt tilbud fra høgskolen.  

— Det er et kjempepositivt tilskudd til studentene som kanskje ikke har det så bra økonomisk.   

Farmasistudenten Nilofar Ali Mohammadi har akkurat funnet ut av tilbudet gjennom en venninne. Hun planla å kjøpe Office-pakken på Elkjøp, men slipper nå dette. Hun synes det er et veldig bra tilbud, som hun tjener mye på.  

Landsdekkende tilbud

HiOA ønsker å bidra til at studentene har gode digitale verktøy når de studerer. 

Marianne Brattland

Flere av landets universiteter og høgskoler har det samme tilbudet, blant annet Nord Universitet.

— Det er et tilbud vi har for at studentene skal ha et samhandlingsverktøy for å dele informasjon og data, forteller Nord Universitets markeds- og kommunikasjonssjef Lotte Grepp Knutsen til Khrono.

Gratis Schibstedt-aviser 

Læringssenter og bibliotek på HiOA har forhandlet fram en avtale på vegne av høgskolen, som gjør at HiOA-studenter nå får tilgang til de Schibstedt-eide avisene Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad helt gratis.   

For å få tilgang må studentene være koblet til høgskolen sitt studentnettverk. De må også registrere seg med en SPiD-konto. Dette er Schibstedt sin egen innlogging og betalingsløsning. Ved å benytte seg av dette tilbudet godtar studentene at Schibstedt samler inn data om deres lesing og annonseklikk.   

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Ifølge Lars Egeland (bildet over), direktør for Læringssenter og bibliotek, er denne avtalen et uttrykk for en erkjennelse hos Schibstedt om at studenter er lite villige til å betale for nyheter på nett. De ønsker derfor at studenter skal venne seg til nyheter som de vil abonnere på når de er ferdige som studenter.   

2200 aviser tilgjengelig 

Tilbudet gjelder ikke for høgskolens ansatte, men de kan benytte seg av databasen Library Press Display for å få tilgang til 2200 aviser fra 58 land.

Av norske aviser er blant annet Dagbladet og Aftenposten tilgjengelig gjennom databasen. Også studentene kan bruke den til å lese aviser.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS