Samarbeid med NHO Service

HiOA har inngått samarbeid med NHO blant annet om praksisplasser.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Praksisplasser, mastergrader, forskningssamarbeid og bedriftsledere som gjesteforelesere. Dette er ingredienser i en samarbeidsavtale som denne uken ble undertegnet mellom Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og NHO Service. Avtalen gjelder helse- og sosialfeltet i privat sektor.

— Det er fint at vi med denne avtalen får arbeidslivet tettere på utdanning. Særlig verdifullt er det at bedriftene er villige til å stille med praksisplasser som det er mangel på. Mange studenter vil også oppleve det som spennende å kunne skrive masteroppgaver i dialog med næringslivet, samt få oppleve bedriftsledere som gjesteforelesere, sier Marianne Brattland, studiedirektør ved HiOA, ifølge en pressemelding fra NHO.

Hun skrev under avtalen på vegne av HiOA, sammen med dekan Nina Waaler ved Fakultet for helsefag og dekan Dag Jenssen ved Fakultet for samfunnsfag.

— Vi har fått en avtale som jeg tror vi bli lagt merke til. Vi åpner her for å utvikle tettere relasjoner mellom skole og det praktiske livet som alle involverte vil få glede av. Næringslivet vil bli tilført kompetanse samtidig som bedriftsledere vil bidra med kunnskap og erfaringer. Vi håper å kunne påvirke den faglige utviklingen. Vi håper dessuten at avtalen kan bidra til at bedriftene utvikler seg og at de tjenester de tilbyr blir bedre, sier Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service.

Avtalen omfatter innspill til videreutvikling av HiOAs programplaner for helse- og sosialfagene, videreutvikling av praksisplasser i bedrift, tilrettelegging for gjesteforelesere fra medlemsbedrifter i NHO Service, samarbeid om prosjektoppgaver, bacheloroppgaver og masteroppgaver og samarbeid om forskningsprosjekter

Det skal også etableres en arbeidsgruppe som skal gi innspill til videreutvikling av programplaner for helse- og sosialfagene ved HiOA.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS