— Jeg er veldig stolt over at Khrono hevder seg i konkurransen med de store og etablerte skandinaviske dagsavisene, sier redaktør Tove Lie. Svenska Dagbladet, Politiken, Aftenposten og VG er noen av deltakerne. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Khrono får priser for godt avisdesign

Nettavisen Khrono får to priser i den skandinaviske konkurransen «Best of Scandinavian News Design», i sterk konkurranse med de store og etablerte avisene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I konkurranse med nettaviser fra hele Skandinavia får Khrono to av de høythengende prisene for sitt avisdesign. Den ene prisen gjelder hele nettstedet, mens den andre gjelder en artikkel om at realfag gir mest stryk til eksamen. 

Prisene vil bli delt ut under den årlige konferansen som Society for News Design Scandinavia (SNDS) arrangerer i København i oktober.

Khrono får hederlig omtale både for hele nettstedet og for den aktuelle artikkelen. De andre norske prisvinnere i kategorien digital publisering er VG, Aftenposten, Dagbladet, Adresseavisen og TV2, mens nykommeren Khrono,  sammen med VG, er de eneste norske som vinner designpris for hele nettstedet.

Les listen over alle prisvinnerne her. 

Hard konkurranse

Khrono har eksistert i et knapt år, og jeg er veldig stolt over at vi greier å hevde oss så bra. 

Tove Lie

Ansvarlig redaktør Tove Lie i Khrono er svært fornøyd med at nettavisen som ble etablert ved Høgskolen i Oslo og Akershus i fjor, når opp i konkurransen med store, veletablerte mediene fra hele Skandinavia.

— Khrono har eksistert i et knapt år, og jeg er veldig stolt over at vi greier å hevde oss så bra i konkurransen med de store skandinaviske mediene. Vi meldte oss på i to kategorier og får èn pris i hver av dem. Det er jeg strålende fornøyd med, sier hun.

I den skandinaviske designkonkurransen deles det ut priser både for papirmedier og nettaviser, og ifølge SNDS har det skjedd en vridning slik at antallet som deltar i den digitale kategorien har økt kraftig, mens antallet i kategorien trykte medier har gått ned.

Antallet digitale bidrag var rekordhøy dette året, og kvaliteten har også steget tilsvarende, ifølge SNDS.

— Antallet digitale bidrag var nesten dobbelt så høyt som forrige år. Juryen er svært fornøyd, sier Kim Bjørn, som er ansvarlig for den digitale delen av konkurransen.

Mange vinnere

I alt blir det delt ut 32 priser til skandinaviske nettaviser, mens det blir delt ut 69 priser i kategorien trykte medier. Mange av prisvinnerne får flere priser, for eksempel får VG sju priser i den digitale kategorien. Den komplette listen over vinnerne som får pris i år ligger på nettsiden til SNDS.

Konkurransen Best of Scandinavian News Design blir arrangert av Society for News Design Scandinavia (SNDS) i samarbeid med Danske Dagblades Forening, Mediebedrifternes Landsforening, Tidningsutgivarna og Tidningarnas Förbund.

Svenske Jacob Nordström i Nordström Design, har designet Khrono. Nordström har vunnet en rekke priser også tidligere år. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS