NIFU har lagt opp til minimalt med studentrepresentasjon i sine nye råd og utvalg. Dette må endres, mener Tord Øverland, lederen i Studentparlamentet ved HiOA. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skryter av direktørene

Studentleder Tord Øverland ved HiOA synes direktørene på høgskolen får ufortjent mye kjeft.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder av Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Tord Øverland, sier han synes høgskolens direktører ofte får ufortjent mye pepper.

— Våre direktører har ikke hatt noen enkel jobb med å fullføre fusjonen av de to høgskolene, sier Øverland. 

— Høgskolens organisasjon og indre liv er heller ikke alltid det enkleste å komme inn i. Mange av direktørene kommer utenfra, og de har ikke hatt noen lett jobb disse årene. Det tar tid å jobbe seg inn i en organisasjon og det tar tid å opparbeide tillit, legger Øverland til.

Les også: NIFU: Overrasket over at så mange har «piggene ute»

Valgt eller ansatt rektor?

Vi får endret så mye mer hvis vi klarer å bedre og utvikle kulturen på høgskolen. 

 

Tord Øverland

Vi treffer Øverland for å få kommentarer til NIFUs siste rapport i forkant av høgskolestyrets møte neste uke som skal legge føringer for debatten rundt den såkalte underveisevalueringen.

— Bør HiOA ha valgt eller ansatt rektor?

— Det spørsmålet får du ikke svar på nå. Vi i arbeidsutvalget ønsker en bred debatt blant studentene og et vedtak i Studentparlamentet om dette, sier Øverland.

— Hva mener dere om spørsmålene som er foreslått til høringsrunden?

— De har vi ikke fått sett på ennå, svarer han.

Les også: Her er spørsmålene som høringsrunden skal gi svar på

Studentrepresentasjon

Øverland forteller at han ellers mener at mye kan endres og utvikles på høgskolen med større åpenhet og mer debatt på de enkelte sakene.

— Jeg er enig med NIFU i at man får bare endret litt med å endre «boksene» organisasjonen skal leve i. Vi får endret så mye mer hvis vi klarer å bedre og utvikle kulturen på høgskolen, mener Øverland.

Les også: Små endringer kan gi stor effekt

Han er som flere opptatt av at debatten om høgskolens framtidige organisasjon blir mest mulig åpen, derfor ønsker han ikke å forskuttere for mange konklusjoner før høringsrunden er i gang.

Studentrepresentasjon er Øverland likevel tydelig på:

Minimal studentrepresentasjon

NIFU har lagt opp til minimalt med studentrepresentasjon i sine nye råd og utvalg. Dette må endres. Jeg er sikker på at hvis høgskolen tar med seg sine brukere inn i ledende organer i stort nok omfang, da blir også høgskolen et bedre sted å utdanne seg for studentene.

Loven er slik at blir et råd eller utvalg betraktet som rådgivende er ikke institusjonen pålagt studentrepresentasjon i samme grad som man er i forhold til besluttende organ.

Øverland er i tillegg ikke helt enig i at alle de foreslåtte rådene fra NIFU faktisk er rådgivende, men sier også at studentrepresentasjon i seg selv ikke er målet.

— En terapeut som jobber i kommunen ville ikke lagd et behandlingstilbud for en bruker, uten dialog med brukeren. Studentene kjenner undervisning og praksis på kroppen, vi er framdtidens arbeidskraft, da bør vi være med i utviklingen av HiOA, sier han.

Desentralisering og administrasjon

Øverland forteller at de synes det høres meget fornuftig ut at instituttene får tildelt mer administrativ støtte, og at organiseringen av disse virker fornuftig.

Les også: Stjernø etterlyser bedre ledelse ved høgskolen

Han synes også det ser spennende ut mer bestemmelse rundt studieportefølje blir foreslått tilbakeført til fakultetene, men her vil han ikke mene noe entydig ennå.

— Det blir spennende å se hva andre mener om disse forslagene også, sier Øverland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS