Nytt institutt på høgskolen

Institutt for naturvitenskapelige helsefag er etablert.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en navnekonkurranse er navnet på det nye instituttet på Fakultet for helsefag bestemt. Instituttet består av tidligere Institutt for farmasi og bioingeniørfag og Institutt for radiografi og tannteknikk som slo seg sammen med virkning fra 1. august i år.

Navnet blir Institutt for naturvitenskapelige helsefag, eller på engelsk Department of Life Sciences and Health.

Kåre Magne Nielsen skal lede det nye instituttet. Han kommer fra stillingen som professor ved Universitetet i Tromsø, og konkurrerte ut tidligere leder av Institutt for farmasi og bioingeniørfag, Hans Christian Åsheim, som også søkte på jobben. Instituttleder for det andre av de to instituttene som har slått seg sammen, Trude Myhrer, blir studieleder for radiografi og tannteknikk.

I tillegg er Anne Berit Walter, som kommer fra Helsedirektoratet, ansatt som studieleder for farmasi. En tredje studieleder for bioingeniør og master i biomedisin skal også ansettes, men Toril Tefre fungerer inntil videre.

Fakultetet arrangerte navnekonkurranse før sommeren, og to vinnere som foreslo det samme navnet er kåret. De to er Karin Andresen og Elin Stenvold, som deler pengepremien på 10.000 kroner. Premien skal brukes til faglig aktivitet og overrekkes under åpningen av det nye instituttet 20. august.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS