Søkerne til sju Nord-stillinger

27 har søkt seg til 7 toppstillinger ved Nord universitet. Mest populær er stillingen som prorektor for forskning og utvikling med 7 søkere. Bare 3 av de 28 er unntatt offentlighet.

Publisert Oppdatert

10 av de 27 søkerne er kvinner. Til stillingen som dekan for Handelshøgskolen er det kun menn som har søkt, mens til stillingen som prorektor for utdanning er det tre kvinner og en mann som har søkt. 

Til den andre prorektorstillingen for forskning og utvikling er kjønnsfordelingen motsatt, fem menn og to kvinner har søkt denne jobben.

Prorektorstillingene ved Nord universitet er for en åremålsperiode på fire år, med mulighet for forlengelse på fire år, til sammen totalt åtte år. Samtlige stillinger rapporterer til rektor Bjørn Olsen, og vil være en del av rektors ledergruppe.

Søkere til prorektor for utdanning

Stillingen som prorektor for utdanning skal ha tilhold i Levanger. Det samme gjelder dekan dekan for Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag.

En av søkerne, Hanne Solheim Hansen, er i dag studieleder på Nord universitet på Avdeling for næring, samfunn og natur. 

Bente Aina Ingebrigtsen er i dag prorektor for forskning ved Nord universitet og hun var konstituert rektor på Høgskolen i Nord-Trøndelag, etter de siste måneden fram til fusjonen med Nord universitet.

Grethe Bøgh Næss (59), er assisterende studieleder på sykepleierutdanningen i Namsos ved Nord universitet.

I tillegg til disse tre kvinnene er det en mannlig søknad som er unntatt offentlighet.

Sju søkere til prorektor for forskning

Det er sju som har lyst til å bli prorektor for forskning ved Nord universitet. Av disse er det to kvinner, Terese Bondas som i dag er visedekan for forskning i Österbotten og Gry Alsos (47), professor og visedekan på Handelshøgskolen ved nord universitet med ansvar for doktorgradsutdanning.

Alsos får konkurranse fra kollega  Jan Oddvar Sørnes (50), som også er professor ved Handelshøgskolen ved Nord universitet.

En søker er unntatt offentlig, og Chandra Sekharappa Mayur Yergeri (47) med bakgrunn fra Nederland søker denne jobben og er en av tre søkere til dekanjobb på Fakultet for sykepleie og helsevitenskap.

Fra NTNU søker  professor Stig Roland Ottosson.

I tillegg er Khwima Yauma Mwafulirwa (30), engineer, Braganca, også oppført som søker.

Fornøyd rektor

Rektor på Nord universitet, Bjørn Olsen, sier til Khrono at han er godt fornøyd med søkerne universitet har fått. 

— Du snakket i forkant om at du håpet at det at to av toppjobbene var plassert Trøndelag ville gjøre jobbene mer attraktive. Har det slått til?

— Jeg er som sagt fornøyd med søkermassen. Vi har fått mange sterke søkere både interne og eksterne kandidater. 

— 10 av 27 søkere er kvinner. Er du fornøyd med dette?

— Fordelingen mellom kvinner og menn er vel rimelig god sammenlignet med andre tilsvarende utlysninger. Det viktige til slutt blir jo å sikre blant annet en god sammensetning i rektors ledergruppe. Det er en spennende prosess vi skal inn i nå, sier Olsen.

— Og når faller avgjørelsen?

— Vi skal ha et ekstraordinært styremøte i månedsskiftet september/oktober og da er det meningen at vi styret skal ansette de nye lederne, svarer Olsen.

Fem nye dekaner

Nord universitet skal også ansatte fem nye dekaner i denne omgang. Til fire av dekanstillingene har fungerende eller nåværende dekaner søkt stillingene.

Det gjelder blant annet dekan for Handelshøyskolen der fungerende dekan på Handelshøgskolen Erlend Bullvåg (50) har søkt jobben.

Dekan på Avdeling for lærerutdanning, Egil Solli (56), har søkt jobben som dekan for Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag. Dette fakultet skal ledes fra Trøndelag og Levanger, og ha tilhold sammen med prorektor for utdanning. Han er en av tre søkere, de to andre er Apostolos Gerontas (38), Lecturer History and Philosophy of Science, Hochschule Coburg, Oberfranken, og  Sarah J. Paulson (Stavnebrekk) (54), professor, Trondheim.

Bare eksterne til sykepleie og helsevitenskap

Til stillingens om dekan for Fakultet for sykepleie og helsevitenskap er det tre eksterne søkere. Trine Karlsen (44), førsteamanuensis og forsker, Trondheim, Chandra Sekharappa Mayur Yergeri (47), Visiting Scientist, Netherlands og Wenche Falch (64), AFP fra januar 2016, 4 år som dekan til januar 2016, Hvaler.

Til stilling som dekan for Fakultet for samfunnsfag, finner vi dagens dekan Hanne Thommesen (51). Hun er en av tre søkere til denne jobben. De to andre er Peter Arbo (63), professor, Tromsø, og Muharrem Bozbey (40), Tyrkia.

Og til jobben som dekan for Fakultet for biovitenskap og akvakultur, finner vi dagens dekan, Jan Reid Hole (64). Han er en av tre søkere. De to andre er Koestan Gadan (44) og Mette Sørensen (45), professor i akvakultur.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS