Friminutt med Trine Ellekjær Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Friminutt med Trine Ellekjær Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Handelshøy-skole vedtatt

Handelshøyskolen ved HiOA er etablert etter vedtak fra rektor.

Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus har bestemt at Institutt for økonomi og administrasjon, under ledelse av instituttleder Trine Ellekjær (bildet), skal få bytte navn til Handelshøyskolen ved HiOA fra 1. august i år.

Vedtaket ble gjort etter fullmakt fra høgskolestyret, og skjer etter at Fakultet for samfunnsfag har søkt om navneendring. Det engelske navnet skal være Business School HiOA.

Les også: Gjør om økonomifag til handelshøyskole

Dekan Dag Jenssen på Fakultet for samfunnsfag (SAM) viser til at handelshøyskole er en betegnelse som brukes i Norge på den type utdanninger som tilbys ved Institutt for økonomi og administrasjon.

— Det vil være bra for profileringen av utdanningene at vi kaller oss Handelshøyskolen HiOA, samtidig som alle og enhver da forstår hva vi står for faglig. Betegnelsen Institutt for økonomi og administrasjon er ikke like tydelig, sa han til Khrono nylig.

Det er 11 universiteter og høgskoler rundt i landet som tilbyr siviløkonomutdanning i dag. Av disse er det kun Høgskolen i Molde og Høgskolen i Oslo og Akershus som ikke kaller seg Handelshøyskole.

Retten til å kalle seg handelshøyskole er ikke regulert i universitets- og høgskoleloven, men Nasjonalt råd for økonomisk-administrative utdanninger drøftet saken og vedtok i 2010 at kriteriet bør være at man skal ha utdanning på alle tre nivåer, det vil si bachelor, master og doktorgradsnivå.

Institutt for økonomi og administrasjon på HiOA har ikke noe eget phd-program, men er medlem av den nasjonale forskerskolen i bedriftsøkonomi, som er et samarbeid mellom 15 universiteter og høgskoler om doktorgradsutdanning og forskning.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS