Ønske for 2018: La oss løfte frem uenighetsfellesskapet som demokratiets styrke, skriver rektor Vidar Haanes ,og siterer Lars Laird Iversen på MF.

Takker for det gamle med ønsker om bærekraft og mer god uenighet

Nytt år. Sentrale personer i kunnskapsnorge ønsker godt nytt år. For 2018 er flere opptatt av bærekraft. Men det er også gode ønsker for studentene, toleranse og et godt uenighetsfellesskap.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khronos nyttårstradisjon er her igjen: Vi har i år, som tidligere år, utfordret sentrale personer i kunnskapsnorge til å komme med nyttårshilsen via avisen - der lengden skal være max en twittermelding, som nå er 280 tegn..

Flere rektorer ved landets høgskoler og universitet, ledelsen i Kunnskapsdepartementet, NOKUT og Forskningsrådet sender sine nyttårshilsener i år. Bærekraft, uenighet, #metoo og respekt og toleranse er noen av temaene.

Kathrine Skretting, rektor ved Høgskolen i Innlandet:

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

#metoo kan bidra til å forbedre arbeids- og læringsmiljø i universitets- og høgskolesektoren. La oss realisere dette potensialet i i 2018!

Anne Husebekk, rektor UiT Norges arktiske universitet:

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

2018 blir et spesielt år for UiT; det er 50 år siden Stortinget fattet det dristige vedtaket om å opprette et universitet i nord. Vi skal se litt bakover, men mest fremover mot de neste 50 årene og feire med mange spennende arrangement. Det blir et år med nytt forskningsskip, mer satsing på hav og klima, mer fokus på mennesker i nord.

Johann Roppen, rektor Høgskulen i Volda:

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

2018: Utviklingsavtale, økonomimodell, avdelingsinndeling, studieportefølje og nybygg: Men viktigast er framleis studentar og undervisningskvardagen.​

Curt Rice, rektor Høgskolen i Oslo og Akershus:

Foto: Siri Ø. Eriksen

My hope for 2018 is that research and education from old and new universities alike, provide the foundation for growth in our society — our world, our country, and, not least of all, the Oslo Metropolitan Area. Here’s wishing you and yours a peaceful New Year — filled with kindness and compassion and hope.

Jeg ønsker et 2018 med respekt for uenighet og annerledes-het.

Vidar Haanes

Peter Tornquist, rektor Norges Musikkhøgskole:

Måtte 2018 stå i samspillets tegn, med særegne stemmer vevd sammen på tvers av vår sektor, i et finstemt kontrapunkt av skarpe meninger og ekte nysgjerrighet - et kunnskapens orkester!

Mari Sundli Tveit, rektor NMBU og leder i Universitets- og høgskolerådet:

Foto: Ketil Blom Haugstulen

La oss fortsette å holde fanen for akademiske verdier høyt, og løfte frem akademias viktige rolle for åpne, demokratiske og bærekraftige samfunn. Utdanning, forskning og innovasjon er bærebjelker i samfunnsutviklingen, og vi skal ta vårt ansvar med ambisjoner og entusiasme!

...et finstemt kontrapunkt av skarpe meninger og ekte nysgjerrig-het..

Peter Tornquist

Berit Rokne, rektor Høgskulen på Vestlandet:

Foto: Siri Ø. Eriksen

Å få jobbe med framtidens ressurs, studentene, er et stort privilegium. Viktig å ha fokus på en bærekraftig framtid gjennom utdanning og forskning der studenter og ansatte har respekt for hverandre og den enkeltes integritet i et trygt arbeids- og læringsmiljø. Godt nyttår!

Torbjørn Røe Isaksen, kunnskapsminister (H):

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere som står på for at vi skal ha en faglig sterk universitets- og høgskolesektor. Dere gjør et uvurderlig arbeid i å rigge Norge for fremtiden. Et riktig godt nyttår til dere alle!

Dere gjør et uvurderlig arbeid i å rigge Norge for fremtiden.

Torbjørn Røe Isaksen

Bjørn Haugstad, statssekretær (H):

Foto: Ketil Blom Haugstulen

UH-sektoren er avgjørende for Norge som bærekraftig velferdssamfunn. For mange vil strukturreformen kreve mye også i året som kommer. For alle vil arbeidet med kvalitet i høyere utdanning være det aller viktigste i 2018.

Marit Boyesen, rektor Universitetet i Stavanger:

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Vårt nyttårsforsett for 2018 er å bidra til kunnskap og god praksis for en bedre og fredeligere verden. Vi ønsker også at vi sammen med hele kunnskapssektoren kan styrke Norge som et inkluderende samfunn med respekt, toleranse og likeverd.

Dag Rune Olsen, rektor Universitetet i Bergen:

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Jeg håper at 2018 skal bli året da ledere på alle nivå låner øre til fredsprisvinneren Malala Yousafzai og budskapet om kunnskapens verdi og hvilken betydning den har for samfunnsutviklingen globalt.

Hans Blom, rektor Høgskolen i Østfold:

Foto: Henriette Dæhlie

Gjennom formidling av forskningsbasert kunnskap, kritisk refleksjon og etisk bevissthet skal vi bidra til en mer rettferdig og bærekraftig verden i2018

Takk for det gamle! NOKUT ser frem til store og små begivenheter i 2018.

Terje Mørland

Gunnar Bovim, rektor NTNU:

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Kunnskap for en bedre verden er NTNUs visjon. Mitt ønske for 2018 er nettopp det; en bedre, mer rettferdig og bærekraftig verden.

Svein Stølen, rektor Universitetet i Oslo:

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Utdanning og forskning er helt avgjørende for å nå FNs bærekraftsmål. UiO har mye kunnskap å tilby. Vi skal gjøre alt vi kan for å nå nasjonale og globale mål. Mitt ønske for 2018 er at vi gjennom etablerte og nye partnerskap kan finne løsninger til beste for mennesker og miljø.

Bjørn Olsen, rektor Nord universitet:

Foto: Siri Ø. Eriksen

I en tid der forskning og kunnskap utfordres rundt om i verden, må vi fortsette å slå ring rundt forskningens uavhengighet og verdien av kunnskapsbasert utvikling. Ved Nord universitet skal vi ta nye steg for å bidra til global utvikling gjennom regionale løsninger. Godt nytt år!

Vidar Haanes, rektor MF (Det teologiske menighetsfakultet):

Foto: Maja Lindseth

Jeg ønsker et 2018 med respekt for uenighet og annerledeshet. Undertrykkelse av minoriteter og politiske meningsmotstandere har preget året som har gått. La oss løfte frem uenighetsfellesskapet som demokratiets styrke, som Lars Laird Iversen på MF beskriver det. Vi ønsker hverandre et godt nytt år i uenighetsfellesskapets tegn.

Viktigast er framleis studentar og under-visnings-kvardagen

Johann Roppen

John Arne Røttingen, direktør i Forskningsrådet:

John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet

Verden kommer nærmere. I 2018 er det viktig at arbeidet med å nå FNs bærekraftsmål intensiveres. Kunnskap og forskning er en god måte å bidra på. Vi i Forskningsrådet er klare til å brette opp ermene for å støtte forskning om å forstå og håndtere kulturelle og globale endringer.

Terje Mørland, direktør i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT):

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Takk for det gamle! NOKUT ser frem til store og små begivenheter i 2018. Takk også til Khrono som gjør en formidabel jobb med å spre utdanningsnytt ut til Norges befolkning.

  • Les også hva de ønsket seg for:

2017: Trassig tror vi på det gode

2016: UH-topper ønsker godt år for fred, fusjoner og flyktninger

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS