Ann Elisabeth Wedø er ansatt som adm.dir i Sykehusbygg, med hovedkontor i hjembyen Trondheim. Foto: Sonja Balci/HiOA
Ann Elisabeth Wedø er ansatt som adm.dir i Sykehusbygg, med hovedkontor i hjembyen Trondheim. Foto: Sonja Balci/HiOA

Ny toppjobb til Wedø

Ann Elisabeth Wedø (52) går fra jobben som høgskoledirektør ved HiOA og rett til ny toppjobb i hjembyen Trondheim.

Administrerende direktør ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Ann Elisabeth Wedø, har organisert bort sin egen stilling ved HiOA etter at styret vedtok hennes forslag om å ha ansatt rektor og enhetlig ledelse fra 1.august i år.

Men hun blir ikke arbeidsledig med det første. I dag er hun ansatt som toppsjef og administrerende direktør i det nye foretaket Sykehusbygg HF, som skal ha hovedkontoret sitt i Trondheim. 

Sykehusbygg HF ble etablert i 2014 som et eget helseforetak og eies av de fire regionale helseforetakene (Helse Midt-Norge RHF, Helse Nord RHF, Helse Sør-Øst RHF, Helse Vest RHF).

Glad og ydmyk, Wedø

– For meg er dette stort, og jeg er både glad og ydmyk. Det dreier seg om å lede en organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag, sier Wedø i en pressemelding.

Jeg ser fram til å ta fatt på nye, viktige samfunns-oppgaver. Samtidig blir det leit å forlate høgskolen jeg er stolt av og har blitt så glad i.

Ann Elisabeth Wedø

De siste fem årene har Wedø vært høgskoledirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus, der hun har ledet den komplekse, og til tider krevende, fusjonsprosessen mellom de to høyskolene som slo seg sammen i 2011.

Selv om det har ligget i kortene hele tiden under utarbeidelse av ny ledermodell ved HiOA, ble det i  styremøtet i desember i fjor (bildet under) ikke bemerket at høgskoledirektøren som en konsekvens av vedtaket ville måtte forlate stillingen sin et år før åremålet hennes går ut.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold, Khrono)

— Leit å forlate HiOA

— Hvordan blir det å slutte som øverste administrative leder på HiOA? 

— Jeg ser fram til å ta fatt på nye, viktige samfunnsoppgaver. Samtidig blir det leit å forlate høgskolen jeg er stolt av og har blitt så glad i. Jeg gruer meg til å si farvel til alle de dyktige og fine menneskene i organisasjonen, både medarbeidere og studenter, sier hun i en kommentar til Khrono. Men hun legger til at vi heldigvis lever i en digital tidsalder som gjør videre kontakt mulig uavhengig av geografi. 

 Tidligere har Wedø hatt en rekke tunge lederstillinger: Senior Manager i Deloitte Consulting, høgskoledirektør ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, plan- og budsjettsjef ved Universitetet i Oslo, stabsdirektør ved Aker universitetssykehus og direktør ved NTNUs medisinske fakultet. I alle posisjoner har Wedø hatt ansvar for betydelige omstillings- og utviklingsprosesser.

 – Må utvikle felles målbilde

– Det jeg kan best er å lede arbeidet med å utvikle og gjennomføre strategi, og levere godt på ulike oppdrag gjennom å bygge og videreutvikle det teamet jeg har. Da er nettverks- og relasjonsbygging en nødvendig forutsetning, både eksternt og internt. Sykehusbygg er helt avhengig av at vi utvikler et felles målbilde sammen med de regionale helseforetakene og styret, og at vi samhandler godt om de mange oppgavene som ligger foran, poengterer Wedø i pressemeldingen.

 Tilbake til hjembyen

Avtroppende HiOA-sjef og den nye toppsjefen i Sykehusbygg har hatt mange styreverv og er utdannet innen ledelse, administrasjon og økonomi, inkludert en mastergrad i strategisk ledelse ved Norges Handelshøyskole. Wedø mangler byggteknisk bakgrunn, men har innsikt i sykehusplanlegging fra flere av de tidligere stillingene, heter det i pressemeldingen fra hennes nye arbeidsgiver.

 – Sykehusbygg blir godt forspent med byggkompetanse, og min rolle vil være å lede en samlet virksomhet der vi kompletterer hverandre. Men jeg er opptatt av å tilegne meg all kunnskap, fastslår Wedø. 

– Fyller kravene på alle måter

 – Jeg og hele Sykehusbygg-styret er særdeles godt fornøyd med å få Ann Elisabeth Wedø som administrende direktør i foretaket. Hun fyller kravene til stillingen på alle måter, sier styreleder Steinar Frydenlund. Ifølge Frydenlund hadde styret flere sterke kandidater å velge mellom. Men etter en samlet vurdering falt altså valget på Wedø.

Wedø begynner i jobben 1.august. 

Sykehusbygg har lyst ut flere stillinger i tre ulike kategorier og det har meldt seg 270 søkere fra hele landet, ifølge foretakets hjemmesider. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS