Gilje ny dekan på Kunsthøgskolen

Karianne Bjellås Gilje er ny dekan for design på Kunsthøgskolen i Oslo.

Karianne Bjellås Gilje er tilsatt som ny dekan ved avdeling Design ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun tiltrer i stillingen ved årsskiftet.
– Kunsthøgskolen i Oslo har fått en svært kvalifisert, engasjert og faglig sterk dekan, som vil bidra til å videreutvikle landets største utdanningsinstitusjon for kunstnere og designere, sier rektor Jørn Mortensen i en pressemelding.

Hun tiltrer i stillingen 1. januar 2016, etter at hun frem til nyttår ferdigstiller et bokmanus til en storbyguide om Oslo, som utgis våren 2016.

Bjellås Gilje er cand.philol. med hovedfag i nordisk litteratur og mellomfag i medier og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo. Hun har også to års yrkesutdanning som formgiver.

Fra 2011 til 1. august i år var Bjellås Gilje programsjef på DogA Norsk design- og arkitektursenter. Hun har tidligere bl.a. vært ansvarlig redaktør i tidsskriftet Prosa (2006–2010), forlagsredaktør i Universitetsforlaget (1997–2006) og høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo (1995–1996).

I 2008 var hun redaktør for boken «Grete Prytz Kittelsen. Emalje og design» (Gyldendal Norsk Forlag), som i 2012 ble utgitt på W. W. Norton i New York.

Hun har hatt og har en rekke verv, bl.a. i Universitetsstyret UiO, Sentralen/Sparebankstiftelsen DnB, Norsk barnebokinstitutt og Geitmyra matkultursenter for barn. Hun har vært fast spaltist for Aftenposten siden 2012, og fra juni 2015 har hun vært kommentator for arkitektur og byutvikling. Med jevne mellomrom vil hun fortsatt skrive i Aftenposten, heter det i pressemeldingen.

Foto: Kunsthøgskolen i Oslo

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS