Tilsetting av direktør på vent

Tilsetting av ny direktør for UiO:livsvitenskap er utsatt.

Finn-Eirik Johansen forlot stillingen som direktør for storsatsingen UiO:Livsvitenskap 31. juli i år for å bli forskningsdekan på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet heller. Stillingen ble lyst ut med søknadsfrist 1. september, og det meldte seg seks søkere, skriver Uniforum.

Flere trodde at tilsettingen skulle skje raskt, ikke minst etter at statsråd Torbjørn Røe Isaksen kom med en budsjettlekkasje rett før valget der han lovet 50 millioner kroner i oppstart til det nye livsvitenskapsbygget.                        

Rektor Svein Stølen skriver i en e-post til Uniforum at rektoratet ønsker å «bruke noe mer tid for å se på helheten i UiOs livsvitenskapssatsing, herunder planene for videre utvikling av det nye bygget.»

– Livsvitenskap er UiOs største faglige satsing noensinne, og vi har tatt på oss et nasjonalt ansvar for å dyrke fram et ledende internasjonalt livsvitenskapsmiljø i Oslo. UiO skal lykkes med langsiktig grunnleggende forskning innen livsvitenskap og vi skal sikre at kunnskapen blir tatt i bruk. Derfor ser universitetsledelsen det som avgjørende å sikre en optimal organisering av UiO: Livsvitenskap, understreker Stølen i e-posten til avisen.

Etter planen skal bygget stå klart i 2023.

(Foto: Ketil Blom Haugstulen)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS