null Foto: terje Skaufjord
null Foto: terje Skaufjord

Er det fred å få i Aghanistan?

Professor Elisabeth Eide med ny bok fra Asias turbulente veikryss.

Lanseringen av boka Afghanistan - ingen fred å få, finner sted med en paneldebatt hos Fritt Ord i Oslo torsdag 3.april, i samarbeid med Norske PEN og Afghanistankomiteen. 

Elisabeth Eide er professor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og sammen med Terje Skaufjord har hun fulgt utviklingen i Afghanistan de siste 26 årene og besøkt landet en rekke ganger. 

I 12 år deltok Norge i den siste krigen i Afghanistan, og har planer om fortsatt bistand og militært engasjement i årene som kommer. De fleste bøkene som har kommet ut om Afghanistan i Norge handler nettopp om krigen. 

Denne boken forsøker å komme nærmere Afghanistan og det afghanske. Hovedsiktemålet er å gi et utfyllende bilde av det sammensatte Afghanistan, forklare bakgrunnen for alle de interne og eksterne konfliktene, vise afghanernes erfaringer etter tretti turbulente år med krig og konflikter og fortelle om afghansk dagligliv og kultur, heter det i omtalen fra Pax forlag. Og hva tror afghanerne om framtiden? Vil Afghanistan, av noen kalt Asias turbulente veikryss, noen gang få fred?

I panelet sitter:

Seniorrådgiver Norunn Grande, Nansens Fredssenter, Lillehammer
Statsviter Jawid Kohnadi, Oslo
Seniorforsker Arne Strand, Christian Michelsens Institutt, Bergen