Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Ketil Blom Haugstulen
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Ketil Blom Haugstulen

Regjeringen vil videreføre rektorutdanningen i 5 år

Rektorutdanning. Regjeringen viderefører rektorutdanningen i fem nye år, frem til 2025.

Publisert Oppdatert

Rektorutdanningen er et statlig finansiert videreutdanningstilbud til rektorer og andre skoleledere i grunnopplæring og videregående opplæring. Avdelingsledere og inspektører kan derfor også søke. Formålet er at deltakerne skal lære mer om ledelse og utvikle lederskapet sitt.

— Vi vet at skolelederens kompetanse er en av nøklene til å heve og utvikle kvaliteten i skolen. Skolen trenger ledere som er trygge i rollen, men også ledere som kan dyrke frem et profesjonsfelleskap som kommer elevene til gode. Rektorutdanningen er et viktig bidrag for å utvikle slike skoleledere, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Sanner fortsetter:

— Den siste evalueringen av rektorutdanningen viser at deltakerne er svært godt fornøyd. De opplever at kvaliteten på utdanningen er god, men det viktigste er at de sier at den er relevant for egen praksis. Mange svarer også at de har forandret egen praksis som følge av utdanningen.

I følge sanner har søkertallene til rektorutdanningen de siste årene vært relativt stabile, med i overkant av 600 søkere hvert år.

Siden oppstarten har 4200 skoleledere startet på rektorutdanningen. Utdanningen gir 30 studiepoeng og går over 3 semestre.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!