Stemmene måtte telles opp på nytt ved styrevalget på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) etter atfeil valgreglement var brukt. Foto: Nils Martin Silvola
Stemmene måtte telles opp på nytt ved styrevalget på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) etter atfeil valgreglement var brukt. Foto: Nils Martin Silvola

Universitetet i Sørøst-Norge talte stemmene feil

Styrevalg. Universitetet i Sørøst-Norge brukte valgreglementet til Universitetet i Oslo da stemmene i styrevalget ble talt opp. Det ga feil resultat.

Publisert Oppdatert

Da resultatet av styrevalget blant ansatte på Universitetet i Sørøst-Norge ble annonsert 20. mai, var førsteamanuensis Marit Gunda Gundersen Engeset ved Institutt for industriell økonomi, strategi og statsvitenskap i Kongsberg en av de faste representantene i styret fra 1. august.

Etter ny opptelling viser det seg at hun i stedet blir vararepresentant, mens dosent Mette Bunting rykker opp fra varaplass til fast plass i styret.

Forklaringen er feil i den elektroniske stemmeopptellingen. Ifølge en redegjørelse på USNs nettsider ble valget på styrerepresentanter gjennomført som eValg, organisert av Universitetet i Oslos senter for informasjonsteknologi (USIT). Den elektroniske stemmeopptellingen ble gjort etter stemmeopptellingsregler ved UiO i stedet for USNs egne, står det i redegjørelsen.

Stemmene ble deretter talt opp på nytt i henhold til USNs eget valgreglement, noe som ga én endring i styrets sammensetning; at Bunting blir fast medlem av styret i stedet for Gundersen Engeset.

Leder av valgstyret, Jonn Syse, beklager feilen og takker for at den ble oppdaget, heter det videre.

Sammensetningen av styret blir da som følger:

De 11 faste medlemmene av styret:

Faste medlemmer fra ansatte:

 • Mette Bunting, dosent ved Institutt for pedagogikk, Porsgrunn
 • Lars Frers, professor ved Institutt for kultur, religion og samfunnsfag, Notodden
 • Mona Sæbø, førstemanuensis ved Institutt for natur, helse og miljø, Bø
 • Matthias Øhra, universitetslektor ved Institutt for pedagogikk, Vestfold
 • Øyvind Bakke Reier, rådgiver ved Avdeling for utdanning og studiekvalitet. Han er også hovedtillitsvalgt for Norsk tjenestemannslag (NTL)

Studentrepresentanter:

 • Tora Berg Hatlestad
 • Eton Williams

Eksterne styremedlemmer oppnevnt av Kunnskapsdepartementet:

 • Sverre Gotaas, adm.dir. ved Herøya industripark (styreleder)
 • Kristin Saga, regiondirektør NHO Vestfold og Telemark
 • Trine Rørvik, direktør i SCG Chemicals
 • Mogens Rysholt Pulsen, dekan Aalbord universitet
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!