Erik Lunde begynner i ny jobb ved Universitetet i Agder. Foto: KrF
Erik Lunde begynner i ny jobb ved Universitetet i Agder. Foto: KrF

UiA: Erik Lunde overtar etter Øystein Djupedal

Ny jobb. Politikeren, forfatteren og teologen Erik Lunde er ansatt for å jobbe med kommunikasjon og samfunnskontakt ved Universitetet i Agder. Han erstatter Øystein Djupedal.

Publisert Oppdatert

Øystein Djupedal sluttet ved Universitetet i Agder (UiA) i mars i år og gikk over i en ny jobb som ny regiondirektør i Husbanken Sør.

Nå er Erik Lunde ansatt i Djupedals tidligere jobb ved universitetet. Lunde er i dag gruppeleder for Kristelig Folkeparti i Oslo bystyre, en stilling han fratrer etter høstens valg. Han begynner som seniorrådgiver innen kommunikasjon og samfunnskontakt ved UiA i august.

Øystein Djupedal har sluttet ved Universitetet i Agder og Erik Lunde skal overta jobben hans. Foto: Siri Øverland Eriksen
Øystein Djupedal har sluttet ved Universitetet i Agder og Erik Lunde skal overta jobben hans. Foto: Siri Øverland Eriksen

Lunde har tidligere vært informasjonssjef i KrF, og arbeidet som informasjonsrådgiver og politisk rådgiver for KrFs stortingsgruppe. Han har jobbet i miljøstiftelsen Zero og har også utgitt flere bøker, går det fram av en pressemelding fra UiA.

UiA som motor i landsdelen

— Jeg gleder meg til å bli en del av Universitet i Agder. UiA er en motor i landsdelen og er som institusjon viktig for hele landet. Satsing på høyere utdanning og forskning er avgjørende i et samfunn som er under stor omstilling. Derfor er det både spennende og meningsfylt å jobbe for å styrke Universitetet i Agders kontakt og posisjon inn mot både lokalsamfunnene på Sørlandet og nasjonale aktører, sier Lunde i pressemeldingen.

Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen sier at Lundes erfaring fra politikken og hans brede kontaktnett vil bli viktig for UiA.

- Erik har en variert erfaringsbakgrunn og er en kunnskapsrik person som jeg ser frem til å samarbeide med. Han vil både synliggjøre og tydeliggjøre vår samfunnsrolle og jeg er sikker på at Erik Lunde vil bidra til å videreutvikle universitetet, sier Smith-Tønnessen.

Djupedal ut av Arendalsuka også

Øystein Djupedal slutter også som leder av hovedprogramkomitéen for Arendalsuka ved nyttår.

– Alt har sin tid og nå bør andre ta over for å sikre fornyelse, sa Djupedal til NRK for 14 dager siden.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS