Rektor frykter for Tromsø som studentby

Elise Lystad
uit student kortnytt dag rune olsen

UiT-rektor er bekymret for hvordan økt husleie vil påvirke studentmassen, skriver iTromsø.

En ny renovasjonsforskrift gjør at hver hybel i Tromsøs studentboliger får samme gebyr ved avfallshåndtering som eneboliger.

Samskipnaden sier de vil få 6 millioner i merkostnader fra den nye forskriften. Det gjør at husleien til studentene må økes.

Rektor ved UiT — Norges arktiske universitet Dag Rune Olsen sier til iTromsø at ytterligere utgifter vil gjøre Tromsø mindre attraktiv for studentene.

— Tromsø kommune har et ansvar som vertsby å tilrettelegge for studentene. Renovasjonsgebyret er nå så høyt at det risikerer å gjøre Tromsø til et mindre attraktivt studiested, sier Olsen til iTromsø.

I en felles uttalelse har UiT sammen med Studentparlamentet i Tromsø og Samskipnaden bedt Tromsø kommune revidere renovasjonsforskriften:

«Vi krever at Tromsø kommune reviderer renovasjonsforskriften slik at studenter behandles på en rettferdig måte som reflekterer deres faktiske avfallsproduksjon. Dette innebærer å fjerne den urimelige likestillingen mellom små hybler og store eneboliger».

Rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, bekymrer seg for de økte kostnadene studenter møter i Tromsø, som allerede er en dyr studentby.
Powered by Labrador CMS