Kari-Jussie Lønning blir direktør ved Diakonhjemmet

Hege Larsen
nytt om folk kortnytt kari-jussie lønning

Kari-Jussie Lønning (55) er ansatt som ny administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør ved Modum Bad.

Tidligere har hun vært leder for SHoT-undersøkelsen (Studentenes helse- og trivselsundersøkelse) og leder for SiO Helse (i Studentsamskipnaden i Oslo).

Hun sitter også i styret ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Lønning blir nå Diakonhjemmets første kvinnelige sykehusdirektør.

– Lønning har et strategisk og helhetlig perspektiv på helsetjenesten og på lokalsykehusenes nøkkelrolle. Hun har toppledererfaring fra spesialisthelsetjenesten og har klinisk erfaring fra både primær- og spesialisthelsetjenesten. Hun kjenner ideell sektor og opplever mening i i institusjonens verdisett og vårt diakonale formål, sier styreleder ved sykehuset, Ingunn Moser i en pressemelding.

Lønning sier at hun gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Virksomhetens sterke posisjon som lokalsykehus og som nasjonal og regional faglig spydspiss innen flere fagområder, ligger til grunn for dette. Det diakonale fundamentet er en viktig ramme som treffer både hjertet og hodet. Sammen med de ansatte blir det spennende å jobbe for videreføring av denne solide posisjonen og finne muligheter for veien videre, sier Lønning.

Hun tiltrer 1. januar 2025.

Kari-Jussie Lønning blir ny direktør ved Diankonhjemmet sykehus.
Powered by Labrador CMS