Vinner Fulbrights artikkelpris

Elise Lystad
pris fulbright

Fulbright alumniforenings artikkelpris går til Ole Andreassen, og tilsvarende pris for unge forskere går til Johannes Røsok Eskilt. 

Ole Andreassen er professor i psykiatri og leder Senter for presisjonspsykatri. Han vant i mars prisen Hjernerådets forskningspris. Andreassen og medforfattere har publisert artikkelen «The relationship between cannabis use, schizophrenia, and bipolar disorder: a genetically informed study» i tidsskriftet Lancet Psychiatry i 2023.

Studien utforsket den genetiske assosiasjonen mellom schizofreni og bipolar lidelse, og cannabismisbruk og livstidscannabisbruk. Forskningen bidrar med avgjørende kunnskap om hvor viktig det er med forebygging så man kan redusere cannabisbruk hos personer med høy risiko for psykotiske lidelser, skriver Fulbright alumniforening i en pressemelding. 

Eskilt er førsteforfatter på artikkelen «Constraints on Early Dark Energy from Isotropic Cosmic Birefringence», publisert i Physical Review Letters i 2023.  

«Dette er et betydelig bidrag til feltet fra en ung forsker. Hans arbeid hjelper oss å bedre forstå universets kompleksitet og åpner nye muligheter for teoretisk forskning», skriver alumniforeningen i sin begrunnelse. 

Johannes Røsok Eskilt vinner Fulbrights artikkelpris for unge forskere i 2024.
Ole A. Andreassen, norment, forskning, UiO
Powered by Labrador CMS