Norges arktiske museum stenger utstillingsdelen

Universitetsdirektøren har vedtatt at utstillingsdelen til Norges arktiske museum holdes stengt fra og med torsdag 12. mars og foreløpig fram til 19. april. Det kommer fram i en pressemelding fra UiT Norges arktiske universitet.

Det innebærer at Polarmuseet og Norges arktiske museum (tidligere Tromsø museum) ikke vil ha åpent for publikum eller arrangementer i denne perioden.

Dette gjøres etter en risikovurdering og som et forebyggende tiltak mot spredning av koronaviruset. Begge museene har en stor andel internasjonale gjester, og flere av disse er eldre personer som kan være i risikogruppen for å bli alvorlig syke av viruset.

Museene har til dels trange lokaler, og særlig Polarmuseet har lokaler hvor publikum står veldig tett på hverandre. Førstkommende mandag var det planlagt å ta imot opp mot 800 besøkende fra cruisebåter i Tromsø, men museene har nå avlyst dette besøket, står det i meldingen.

Det presiseres at museene kun stenger for publikum. Museenes øvrige virksomhet (forskning, samling og forvaltning) fortsetter som planlagt, innenfor de begrensninger som UiT ellers har satt.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS