Rektor Curt Rice under studiestart på St. Hanshaugen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

HiOA fikk nordisk oppdrag

HiOA i spissen for å utvikle infrastruktur for nordisk forskning.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prosjektet skal styrke samnordisk forskning på helse- og velferdsspørsmål.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har vunnet en utlysning fra Nordforsk om utvikling av forskningsinfrastruktur. I konkurranse med 23 andre nådde et søkerteam fra Fakultet for samfunnsfag (SAM) og Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved HiOA til topps.

Prosjektet Contingent Life Courses (C-LIFE) skal ledes av førsteamanuensis Kjetil van del Wel ved Fakultet for samfunnsfag. Med seg i prosjektet har han professor Espen Dahl fra samme fakultet, og forsker Jon Ivar Elstad fra Senter for velferds- og arbeidslivforskning. Prosjektet starter opp i 2016.

C-LIFE er et av fire prosjekter som NordForsk finansierer i 2016-2018 for å styrke nordisk forskningssamarbeid og samarbeid om forskningsinfrastruktur innen helse- og velferdsspørsmål.

— Jeg er stolt over at HiOA har fått dette oppdraget. Dette er med på å vise at vi tar den plassen vi bør ha i det nordiske landskapet av universiteter, sier rektor Curt Rice, i en pressemelding.

— Jeg er dessuten glad for at dette er et samarbeid på tvers av høgskolen. Her samarbeider et av fakultetene med oppdragsforskningsmiljøene som er blitt innlemmet i HiOA. Det viser at vi blir sterkere sammen, og at det er unikt det som skjer ved HiOA når hele fire institutter i løpet av få år har blitt del av HiOA, sier Rice.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS