Ifjor var det arkitekturprosjekter gjennom NTNU Live Studio som fikk utdanningskvalitetspris fra NOKUT. Denne 12 meter lange utkikksbroen over Nidelven er et av prosjektene som er gjort gjennom Live Studio. Foto: Sophie Labonnote-Weber.
Ifjor var det arkitekturprosjekter gjennom NTNU Live Studio som fikk utdanningskvalitetspris fra NOKUT. Denne 12 meter lange utkikksbroen over Nidelven er et av prosjektene som er gjort gjennom Live Studio. Foto: Sophie Labonnote-Weber.

13 nominert for å ha god utdanningskvalitet

13 fagmiljøer ved universiteter og høgskoler er nominert til pris for god utdanningskvalitet for 2016.

Publisert Oppdatert

Prisen for høy utdanningskvalitet er på én million kroner og vil i år gå til en av 13 nominerte fagmiljøer ved 10 forskjellige universiteter og høgskoler. Av disse er fire høgskoler og seks universiteter.

Det er Kunnskapsdepartementets pris, men den deles ut av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen). Det skal skje 1. november, da NOKUT har sin utdanningsfest for hylle miljøer som er fremragende innen norsk høyere utdanning.

— Utdanningskvalitetsprisen belønner og hyller innovative og fremragende tiltak for å heve utdanningskvaliteten på universiteter og høyskoler. Prisen er betydningsfull nettopp fordi det er svært få insentiver som premierer dette arbeidet, sier NOKUT-direktør Terje Mørland, ifølge en pressemelding fra NOKUT.

Ifjor var det NTNU-prosjektet NTNU Live ved Fakultet for arkitektur og bildekunst som vant.

Les også: NTNU-prosjekt vant pris for god kvalitet

Utdannings-kvalitetsprisen belønner og hyller innovative og fremragende tiltak for å heve utdannings-kvaliteten på universiteter og høyskoler.

Terje Mørland

Internasjonal kvalitet

I år er det for første gang medlemmer fra land utenfor Norge med i juryen. Mørland forklarer dette med at det nå er høy internasjonal kvalitet som skal telle når man snakker om kvalitet.

— Dette handler jo om å se utdanningskvalitet i internasjonal sammenheng. Det er fremragende utdanning det er snakk om, da bør vi også ha deltakelse utenfor landets grenser, mener Mørland.

(Juryen som skal kåre vinneren. Foto: NOKUT)

Derfor er forhenværende direktør Jørgen Thorslund ved University College Lillebælt i Danmark og professor Niina Nummela ved University of Turku i Finland med.

De andre medlemmene i juryen er professor emerita Ingrid Maria Hanken fra Norges musikkhøgskole og førsteamanuensis Jens Kristian Fosse ved Høgskolen i Bergen. I år er det deesuten to studenter i juryen, mot tidligere én. De to er Kim Allgot fra Norsk studentorganisasjon (NSO) og NTNU og Anna Drace fra NSO og Universitetet i Agder.

De nominerte til prisen for utdanningskvalitet 2016

Blant høgskolene finner vi følgende skoler og prosjekter: Hedmark: BA i idrett – spesialisering i trenerrollen, Lillehammer: Helsefremmende studentpraksis i nærmiljøet, Stord/Haugesund: Undervegs og Norges Handelshøyskole: Sustainable Business Models.

På universitetene finner vi følgende prosjekter: NBMU: Action Learning Model for Sustainable Development og NMBU Writing Centre, NTNU: Nasjonal forskerskole for lærerutdanning (NAFOL), UiT Norges arktiske universitet: Kompetanse og læringsutbytte, Universitetet i Agder: Den nye musikerrollen og T-FLIP(Testdrevet ferdighetslæring i programmering), Universitetet i Bergen: Akademisk skrivesenter, Universitetet i Oslo: Computational Physics og Flexphil.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS