Hans Christian Paulsen tar gjenvalg og vil lede Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo det neste året.

Ni lister til valget på Universitetet i Oslo

Ni lister stiller til valg til Studentparlament ved Universitetet i Oslo. Hans Christian Paulsen ønsker gjenvalg, og vil nå bli leder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nærmer seg valg til Studentparlamentet på Universitetet i Oslo (UiO). Ni lister er meldt til valget og kandidatene begynner å bli klare. Blant dem er Hans Christian Paulsen (24).

Han er den første heltids tillitsvalgte studentpolitikeren på UiO på ti år som tar gjenvalg. Paulsen studerer egentlig statsvitenskap og sitter i universitetsstyret, Han er i dag nestleder og internasjonalt ansvarlig i arbeidsutvalget.

— Jeg stiller til leder fordi det er vanvittig gøy å jobbe med studentpolitikk. Det er en del ting som jeg ikke får ferdig denne perioden og som jeg vil ta med meg inn i neste, sier han og fortsetter:

— Det neste studieåret er siste året i perioden til rektoratet på UiO så det er mange ting som skal ferdigstilles, og da er det en fordel å ha noen med erfaring og nettverk som sitter videre, sier han.

Valget skjer i april

Det neste studieåret er siste året i perioden til rektoratet på UiO så det er mange ting som skal ferdigstilles, og da er det en fordel å ha noen med erfaring og nettverk som sitter videre.

Hans Christian Paulsen

I april skal Studentparlamentet på Universitetet i Oslo (UiO) velge ny forsamling, og blant disse skal fem personer arbeide på fulltid i arbeidsutvalget.

To av studentene i arbeidsutvalget er også medlemmer av universitetsstyret, og kandidater har allerede meldt seg:

Vebjørn Andersson (23) stiller til plassen i arbeidsutvalget som også er dedikert universitetsstyret. Det skal være en kvinne og en mann til disse to posisjonene.

Andersson stiller på Realistlista og har en bachelor i molekylærbiologi:

— Jeg stiller til styret fordi jeg har mye motivasjon, og er klar til å ta fatt på et nytt år i studentpolitikken. Gjennom fakultetsstyret ved Det matematisk-naturvitenskaplig fakultet har jeg fått mye god erfaring og jeg tror jeg kan gjøre en god jobb, sier han.

Kaja Elisabeth de Ru (22), studerer offentlig administrasjon og ledelse, og har også bekreftet overfor Khrono at hun stiller til universitetsstyret og dermed arbeidsutvalget:

— Jeg brenner for studentpolitikk og finner det veldig givende å jobbe med, og spesielt det det gir meg å faktisk se resultater av arbeidet. Har virkelig lyst til å jobbe for rettighetene til studentene på UiO, sier hun.

Resten av arbeidsutvalget

Alexander John Smith-Hald (25), stiller til studie- og læringsmiljøansvarlig, har master i historie og tar praktisk-pedagogisk utdanning.

— Studie- og læringsmiljøansvarlig er det som ligger nærmest hjertet, og ikke minst HF-lista sine saker, sier han og fortsetter:

— Det er et veldig spennende tema å jobbe med, og forsøke å videreutvikle. Jeg har jobbet mye med utdanningspolitikk på fakultetsnivå og har merket der at man fort stanger i nivået over, så jeg håper mulighetene vil åpne seg mer på institusjonsnivå, sier han.

Ingvild Stensrud (21) studerer statsvitenskap og stiller til studie- og læringsmiljøansvarlig fra Sosialdemokratene-listen:

— Personlig så er det en jobb jeg synes virker veldig spennende og givende, og det blir gøy å få jobbe sammen med så engasjerte mennesker. Jeg føler at jeg har mye å komme med. Tilrettelegging har vært min fanesak i parlamentet dette året. Jeg er opptatt av tilrettelegging for alle grupper, men spesielt dyslektikere, sier hun.

Les også: Får mer stipend med dysleksi

Kristina Klakegg (23) tar master i Teknologi, innovasjon og kunnskap og stiller til informasjonsansvarlig og internasjonalt ansvarlig, fra International-lista:

— Jeg stiller til arbeidsutvalget fordi det å jobbe med studentpolitikk er noe av det mest givende jeg har gjort. Det ligger mye potensial hos studenter som samfunnsaktører og jeg mener potensialet ikke blir utnyttet godt nok. Dette er ikke fordi studenter er late eller lite arbeidssomme, men fordi vi stiller med forholdsvis svake rammevilkår i forhold til andre grupper på universitetet og i samfunnet, sier hun og fortsetter:

— Jeg stiller spesifikt til informasjonsvervet fordi jeg ikke er overbevist om at den vanlige student ikke interesserer seg for studentpolitikk. Parlamentet må tenke kommunikasjon, formidling og engasjement mot grasrota i alt de gjør, sier hun.

Fraksjonsleder Jonas Nilsen fra Grønn Liste vet ikke om listen kommer til å stille med kandidat til arbeidsutvalget i år.

— Har du tenkt å stille?

— Jeg har ikke bestemt meg. Vi vurderer om vi skal stille med noen og har ikke kommet til noen beslutning ennå, sier han.

Til valg på lister

Tirsdag var det valgallmøte der kandidatene måtte fremme lister for å få være med på parlamentsvalget i april.

Leder for Studentparlamentet ved UiO, Julie Sørlie Paus-Knudsen, forteller at det i år ser ut til å bli ni lister som stiller til valg:

— Per idag er det tre lister som tar utgangspunkt i fakulteter og seks politiske lister som tar utgangspunkt i ideologier, sier hun.

Fakultetslistene kaller seg «pragmatiske» og tar utgangspunkt i det de mener er best for studentene, uavhengig av politiske ideologier.

Ved UiO er det flere lister med lengre historie, mens Internationalista stiller for tredje år på råd og Grønn liste for andre år på rad. Nytt for året er den re-etablerte HF-lista (står for Humanistisk Fakultet).

Valgkamp hele valguken

Valget varer i én uke der listene mobiliserer og løper rundt på campus, for å få studentene til å stemme på kandidater fra deres liste. Hver liste har opptil 50 navn, der de øverste listenavnene er kumulerte - studentene kan flytte rundt på dem når de stemmer.

— Når sirkuset er ferdig, tirsdag 12. april teller vi stemmene, forteller sittende studentleder Paus-Knudsen.

Stemmene telles og fordeles på en prosentandel av Studentparlamentets totale 27 representanter. Og så skal det dannes regjering:

— I forkant av at arbeidsutvalget settes gjennomfører man forhandlinger. Alle listene har hver sin forhandlingsleder, og i løpet av forhandlingene skal listene komme frem til et arbeidsutvalg som alle forhandlingslederne kan skrive under på, og dermed listene støtte, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS