Studentblogg: Nytt år, nye arbeidskrav

PublisertFredag, 17. januar 2014 - 12:12-OppdatertOnsdag, 29. januar 2014 - 12:37
Sofies univers. Årets første fra studentblogg. Dagens tema: Nyttårsforsetter som høgskolestudent.

Vi er godt i gang med 2014, og folk skriver at vi «lever tross alt i 2014» for fullt i kommentarfeltene (alltid et grundig og hardtslående argument - lurer på om folk skrev det før Kristus også? Sokrates bare «herregud (eller, det sa han kanskje ikke), hva er greia med at jeg må tømme et giftbeger? Vi lever tross alt i 298 år f. Kr»).

Som alle andre år, spør vi hverandre jovialt om vi har noen nyttårsforsetter. Og som blogger er det helt obligatorisk at jeg skriver om mine (det står faktisk nedskrevet i de høytidelige 10 bloggbud).

1: Prøve å møte opp på flere forelesninger.

Viktig å si at man skal prøve. Da blir presset (som du kun har ansvar for selv) mindre, og du kan fraskrive deg all form for dårlig samvittighet dersom du ikke lykkes. «Jeg sa bare at jeg skulle prøve». Ellers kan man selvfølgelig skylde på manglende motivasjon (som også er opp til deg selv).

2. Prøve å starte på arbeidskrav før kl 23 på søndager.

Her gjelder den samme jeg-skal-prøve-regelen. Jeg skal i hvert fall lese gjennom kriteriene før kl. 23. (Hvis noen av lærerne mine leser dette: Dette er egentlig ikke sant. Jeg bare skriver det for å være morsom).

3. Prøve å ikke handle flere baguetter i kantina.

Dette gjelder også Baguetthuset. Nå har jeg sagt til meg selv i halvannet år at jeg like godt kan lage egne baguetter hjemme (vi lever tross alt i 2014), men i år SKAL jeg klare det. Så skal jeg ta med meg den selvkomponerte baguetten i kantina og bare BAM! Ta den du, Høgskolen! Fuck the system!

4. Prøve å ikke drikke mer av kaffen i kantina.

Nå virker det kanskje som jeg har noe i mot kantina, og det har jeg. Det gjelder IKKE de som jobber der, for de som jobber der er skikkelig koselige, og det er ikke deres feil at det er så dyrt. (Jeg skulle gjerne ha lagt skylda på den blåblå regjeringen, men jeg har lært i kommentarfeltene at det ikke er lov å skylde på dem ennå, fordi de ikke har fått noe tid til å vise hva de kan).

5. Prøve å ikke drikke øl på studietur i Skottland igjen.

Nok en gang: Jeg skal prøve. Sist jeg gjorde det fikk ølen en bitter ettersmak. Selv etter vi hadde kommet hjem. (Hvis noen av lærerne mine leser dette også: Selv om ølen var bitter er ikke jeg det, altså. Jeg bare prøver å være morsom igjen).

Så avslutter jeg som bloggere skal: Godt nyttår, søtnoser! 

Sofies univers er Khronos uhøytidelige studentblogg. Det publiseres ny hver fredag. Dette er den første i 2014. God helg!

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Internationalization. By ending the student quota scheme, the Norwegian government denies students a transformative experience, writes master’s student Henry Mutebe. 
Meninger · Internasjonalt. Lederne for studieprogrammene må aktivt oppmuntre utveksling. Da vil flere studenter velge et utenlandsopphold. Engasjement i fagmiljøet er viktig også for å sikre kvaliteten, skriver Harald Nybølet. 
Meninger · Kvalitet. Vi tror ikke at gode undervisere først og fremst motiveres av høyere lønn. Mye viktigere er den anerkjennelsen de får fra kolleger og studenter, skriver kunnskapsministeren. 

Karriere

Campus

Samfunn