Digitaliseringsminister Nikolai Astrup på besøk på OsloMet. Foto: Sonja Balci
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup på besøk på OsloMet. Foto: Sonja Balci

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup besøker Nord universitet

Notert. Fredag 2. august kommer digitaliseringsminister Nikolai Astrup til Bodø for å få innblikk i hvordan Nord universitet jobber med digitalisering.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nikolai Astrup (H) ønsker primært å få et innblikk i hvordan Nord universitet jobber med digitalisering, skriver Nord universitet i en pressemelding.

Nord universitet kommer til å benytte anledningen til å snakke om initiativer knyttet til digitalisering ved universitetet. Nord universitet nevner herunder digitalisering i forskning, som for eksempel «Glider»-prosjektet (bruk av havdroner) og bruk av skytjenester i genomikk-forskning.

På møtet skal Lasse Finsås, direktør for digitalisering og infrastruktur ved Nord universitet og prorektor Reid Hole fra Nord universitet delta. Bodø Høyre sin ordførerkandidat vil også være tilstede.

— Vi ser frem til besøket og til å få presentere hvordan vi jobber med digitalisering, ikke minst i tilknytning til det grønne skiftet, sier Lasse Finsås, direktør for digitalisering og infrastruktur ved Nord universitet, i pressemeldingen.

Finsås sier at Nord universitet har store utfordringer knyttet til reise og energi, og sier at universitetet allerede tar grep for å få ned reisekostnadene.

— Selv om rammebetingelsene er lagt i form av at vi er et langstrakt universitet, er vi blant de beste i sektoren til å bruke Skype. Vi har ca 15 000 Skype-samtaler per måned. Det er et godt tall, men vi kan fortsatt bli flinkere, sier Finsås.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS