rangering

NHH og BI holder seg blant de 100 beste i verden

Både NHH og BI er fortsatt med blant de 100 beste siviløkonomstudiene i verden. Men begge har falt noen plasser, ifølge prestisjerangering.

Rektor Øystein Thøgersen kan konstatere at NHH er best i Norge på siviløkonomutdanning. BI følger hakk i hæl, ifølge den ferske FT-rangeringen over Masters in Management.
Publisert Oppdatert

Norges handelshøyskole (NHH) er nummer 87 på listen over de 100 beste Masters in Management i verden, mens Handelshøyskolen BI er på 92. plass på årets rangering fra Financial Times (FT).

Begge faller litt fra rangeringene i 2018 og 2019.

Ved NHH heter programmet Master i økonomi og administrasjon, mens BI kaller sitt program Master of Science in Business. Dette er siviløkonomutdanningene ved de to handelshøyskolene.

— Kåringen viser at vi fortsatt holder stand som en ledende internasjonal handelshøyskole og at vi har det beste masterprogrammet av sitt slag i Norge. Det er jeg godt fornøyd med, men våre ambisjoner strekker seg langt utenfor landets grenser. Vi har et tydelig mål om å klatre på listen, sier rektor Øystein Thøgersen ved NHH.

I 2019 var NHH på 70. plass og året før på 72. plass.

BI: Etterlengtet å sammenligne seg med toppskoler igjen

BI kommer like bak NHH med sin siviløkonomutdanning. 92. plassen er en nedgang fra 88. plass i 2019 og 87. plass i 2018.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Det er etterlengtet å kunne sammenligne seg med andre toppskoler igjen på en så omfattende og anerkjent masterrangering etter et år med ufullstendige resultater som følge av koronapandemien. Det er gledelig at siviløkonomstudiet til BI fortsatt vurderes som et av de 100 beste masterprogrammene i verden, samtidig som årets plassering gir motivasjon til organisasjonen til å fortsette arbeidet med å kunne tilby studenter den beste utdanningen, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI i en nyhetsmelding.

St.Gallen på topp

University of St.Gallen topper listen etterfulgt av HEC Paris, University College Dublin, London Business School og Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Rangeringen er basert på 17 ulike kriterier, blant annet kandidatenes lønns- og karriereutvikling etter endt studium, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt andre indikatorer som måler grad av internasjonalisering i organisasjonen, i utdanningen og blant studentene. Lønnen til tidligere studenter det viktigste kriteriet, og veier til sammen 30 prosent av totalen.

Rangeringen av Masters in Management er en av flere delrangeringer fra Financial Times i løpet av året. Det lages også en samlerangering.

Powered by Labrador CMS