Fenomenet overhørt
Facebookgruppe som publiserer anonyme overhørte samtaler.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
«Overhørt på» er et nettfenomen som har spredd seg raskt på universiteter og høgskoler i løpet av oktober, og har også kommet til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). På gruppen blir det publisert overhørte samtaler av studenter og tilsatte på Hioa, anonymt.
— Uproblematisk, mener skaperen og administrator av gruppen Jannicke Tønnessen (22).
Hun forteller at hensikten med gruppen er at det skal være en underholdningsplattform med morsomheter. Det er studenter selv som sender inn samtaler de har overhørt på Høgskolen til gruppen, som deretter blir publisert anonymt. Det er Tønnessen som tar seg av de innsendte meldingene før de publiseres.
— Alt som publiseres skal ikke inneholde navn, alder eller andre ting som kan identifisere personer, sier hun.
På facebooksiden ser vi likevel at samtalene som publiseres inneholder opplysninger om hvilket bygg og hvilken linje personene tilhører. Tønnessen tror ikke det vil være et problem dersom noen kjenner seg igjen.
— Så lenge det ikke er støtene på noen måte, så tror jeg ikke det, legger hun til.
Hun forteller at ikke alt blir publisert. Hun tar selv avgjørelsen om de innsendte samtalene er for drøye for publisering.
— Det skal ikke sette noen i et dårlig lys og det skal ikke være mobbing for noen som helst måte. Dersom jeg opplever at dette blir et mobbested, vil jeg stenge siden, understreker Tønnessen.
Tekst: Maja Walberg
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!