Studentleder trekker seg

DNS. Lederen for Det Norske Studentersamfund i Oslo, Trygve Bernhardt Moen Haaland går av etter det de kaller en hendelse på nachspiel.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Det Norske Studentersamfund

En organisasjon for studenter i Oslo.

DNS ble stiftet 2. oktober 1813 i Christiania og er Norges eldste studentersamfunn.

Studentorganisasjonen holder til på Chateau Neuf på Majorstuen.

Kilde: Wikipedia

Tirsdag skal det ha skjedd noe på et nachspiel på Chateau Neuf, som gjorde at politiet ble tilkalt, og noen dager senere at formannen fant det rett å trekke seg med umiddelbar virkning.

Det har også blitt stans i alle nachspiel på Chateau Neuf.

— Jeg har ikke tillit til at jeg kan opptre som et godt forbilde og velger dermed å trekke meg som formann, sier Haaland i en pressemelding sendt ut fra Det Norske Studentersamfund (DNS) fredag kveld, ifølge Universitas.

Jeg har handlet på en måte som ikke er forenlig med det ansvaret man har som formann.

Trygve Bernhardt Moen Haaland

— Ikke fulgt opp ansvar

Haaland skriver at han ikke har fulgt opp ansvaret han har som formann i Det Norske Studentersamfund (DNS).

— Som formann av DNS har man et ansvar for å sørge for at Studentersamfundet skal være et trygt og godt sted for alle byens studenter. Jeg har handlet på en måte som ikke er forenlig med det ansvaret man har som formann og velger å ta konsekvensene av det. Dermed har jeg valgt å trekke meg som formann av Det Norske Studentersamfund med umiddelbar virkning.

Trygve Bernhardt Moen Haaland. Arkivfoto
Trygve Bernhardt Moen Haaland. Arkivfoto

Hendelse på nach

Tirsdag kveld ble politiet tilkalt på et nachspiel, hvor det skal ha forekommet en alvorlig «hendelse». DNS vil ikke si hva det var som skjedde, men etter avhør valgte politiet å henlegge saken som intet straffbart forhold.

På torsdag sa DNS-direktør Thorstein Sjursen til Universitas at det hadde forekommet «uønskede hendelser» på nachspiel tidligere og at de ikke har ikke hatt den kontrollen de ønsker på nachspielene som har vært på Chateau Neuf. Han ville ikke kommentere hva slags hendelse det var snakk om, ifølge Studentavisen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS