Norges musikkhøgskole

Musikkhøgskolen hopper høyt på ny rangering

8.plass og best i Norden.

Rektor ved Norges musikkhøgskole, Peter Tornquist, gir seg til sommeren etter to perioder i rektorstolen. Etter siste rangering kan han gå av med flagget til topps.
Rektor ved Norges musikkhøgskole, Peter Tornquist, gir seg til sommeren etter to perioder i rektorstolen. Etter siste rangering kan han gå av med flagget til topps.
Publisert Oppdatert

Musikkhøgskolen bykser opp og fram på QS Ranking in Performing Arts. Rektor Peter Tornquist, som går av etter sin siste rektorperiode til sommeren, kan gi seg med flagget til topps.

Fra 35. til 8.plass

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

BLI VARSLET OM SISTE NYTTLast ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg-

De siste tre årene har skolen ligget på henholdsvis 35., 33. og 29. plass – før de i 2021 hopper hele 21 plasser og kaprer en 8. plass. Musikkhøgskolen er også på topp blant de nordiske kunstutdanningene - for aller første gang.

Rektor Peter Tornquist forteller til egen hjemmeside om en bevisst satsning på økt mobilitet og rekruttering av utenlandske lærere og studenter. Han mener at det gradvis har bidratt til et bedre og bedre omdømme. I tillegg har de satset sterkt internasjonalt.

– Vi har alltid hatt et internasjonalt perspektiv, og satsningen bygger på det Eirik Birkeland og andre rektorer har gjort før meg. Vi har turt å ta plass, og Eirik pleide å bruke mottoet «internasjonalt toneangivende».

Internasjonalt fagfelt

– Plutselig oppdager folk der ute denne lille juvelen oppe i Skandinavia, sier Tornquist, og legger til:

– Vi har utelukkende noe å tjene på dette, for musikkutdanning er et av de mest internasjonale fagfeltene som finnes, mener rektoren.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det er morsomt å gå av med flagget til topps, avslutter han.

Øverst på listen troner The Julliard School i New York foran Royal College of Music i London.

På plassen bak Musikkhøgskolen, nr 9 - finner vi neste institusjon fra Norden: Sibelius Academy i Helsinki. Harvard og Oxford er på en delt 12.plass, mens Cambridge ligger som nr. 13.

Powered by Labrador CMS