UiA-professor Jan Bang (t.v.) er nominert til TONOs komponistpris, her sammen med medkompinist Atle Henriksen på broa i Hull. Foto: Tom Arber/UIA

To Agder-professorer nominert til Spellemannspris

Prisnominasjoner. To musikkprofessorer ved Universitetet i Agder er nominert til årets Spellemannspriser.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Bang er professor ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Nå er han nominert til en av Spellemannsprisene for et lydprosjekt som han laget over broa Humber Bridge i Hull i England, skriver UiA på sine nettsider.

Prisen han er nominert til er Tonos komponistpris. Spellemannsprisene deles ut lørdag 30. mars.

Gåtur med musikk

Det betyr mye å bli nominert for dette verket. Elektronisk musikk har et stort internasjonalt miljø, og Norge har gjort seg veldig bemerket de siste 20 årene.

Jan Bang

Prosjektet gikk ut på at publikum beveget seg med hver sin hodetelefon over en 2220 meter lang hengebro mens de lyttet til musikken. Det ble investert i utstyr for over en halv million kroner slik at de som spaserte over broa kunne høre på lydinstallasjonen og 15.000 mennesker fikk oppleve den 40 minutter lange gåturen med musikk på ørene.

— Det betyr mye å bli nominert for dette verket. Elektronisk musikk har et stort internasjonalt miljø, og Norge har gjort seg veldig bemerket de siste 20 årene, sier Jan Bang til uia.no.

Bang samarbeidet med medkomponist Arne Henriksen og Eivind Aarset ble også koblet på prosjektet.

Geir Holmsen nominert

I tillegg er professor Geir Holmsen ved Institutt for rytmisk musikk en av årets nominerte for albumet «Et stille sted», som han har laget sammen med Maj Britt Andersen og i samarbeid med forfatteren Lars Saabye Christensen.

Albumet er nominert i to ulike klasser, Tonos komponistpris og Årets tekstforfatter.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS