storbritannia

Mulig voldtekts­skandale på prestisje­universitet i Skottland

Det sentrale studentmiljøet ved det prestisjefylte St. Andrews i Skottland rammes av påstander om voldtekt og overgrep.

Sterke beskyldninger rundt studentforening ved et av verdens eldste universiteter i Skottland.
Sterke beskyldninger rundt studentforening ved et av verdens eldste universiteter i Skottland.
Publisert Oppdatert

Universitetet St. Andrews i Skottland rammes av påstander om at medlemmer av en studentforening har begått over 20 voldtekter, i tillegg til flere andre seksuelle overgrep, fysiske overgrep og andre ting, skriver Dagbladet.

St. Andrews er blant de eldste universitetene i verden, grunnlagt i 1413.

CNN skriver at universitetet er det tredje eldste i den engelskspråklige verden og at studenter som Prince William og Catherine, Duchess of Cambridge har gått der. Universitetet ligger i toppen på mange globale rangeringer og betegnes som et prestisjeuniversitet. Fridtjof Nansen har også vært rektor der, fra 1925-28.

Hevder medlemmer er suspendert

Foreningen saken handler om er en såkalt «fraternity», og skal i følge Dagbladet være lagd på modell etter de amerikanske studentforeningene.

Dagbladet siterer CNN i saken. Ifølge CNN har foreningen allerede suspendert flere av medlemmene sine, etter at anklagene kom fram.

Anklagene om voldtektene skal være publisert på en anonym instagram-konto. Universitetet skriver at de er svært bekymret i en pressemelding og skriver at de vil hjelpe alle eventuelle ofre på best mulig måte.

Universitetet vil støtte eventuelle ofre

— Universitetets hovedoppgave er å sørge for at de vet at vi er klare for, og villige til, å støtte deres valg og ta grep, tilrettelegge for politianmeldelser og tilby støtte, skriver universitetet i en uttalelse.

CNN skriver at de har forsøkt å få tak foreningen ved universitetet, samt paraplyorganisasjonen de er endel av i USA, men at de ikke har lykkes.

Dagbladet kan fortelle at i en uttalelse i sosiale medier skriver studentforeningen at de har kastet ut flere medlemmer som vedkjente seg handlingene de ble anklaget for.

I tillegg skriver de også at de vil starte en gjennomgang av ledelsen i foreningen for å stille dem ansvarlige for medlemmenes handlinger.

Powered by Labrador CMS