Alexandra Rotan(t.v.) synger på scenen sammen med Stella Mwangi, mens Nicoline Berg Kaasin(t.h.) synger solo under den norske finalen i Melodi Grand Prix. Begge er studenter på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Alexandra Rotan(t.v.) synger på scenen sammen med Stella Mwangi, mens Nicoline Berg Kaasin(t.h.) synger solo under den norske finalen i Melodi Grand Prix. Begge er studenter på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

OsloMet-studentene ute av MGP-finale

Finale. En økonomistudent og en sykepleiestudent fra OsloMet var blant artistene i den norske finalen i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag kveld.

Publisert   Sist oppdatert
Fakta

Disse deltar i MGP 2018, den norske finalen

I alfabetisk rekkefølge:

  • Alejandro Fuentes
  • Aleksander Wallmann
  • Alexander Rybak
  • Charla K
  • Ida Maria
  • Nicoline
  • Rebecca
  • Stella og Alexandra
  • Tom Hugo
  • Vidar Villa

Kilde: NRK

Spektrum (Khrono): Lørdag 10. mars, i kveld, er det igjen klart for den norske finalen i Melodi Grand Prix.

De aller første stemmene i den norske finalen kom fra flere europeiske land, og for Frankrike og England var OsloMet-student Alexandra Rotan, sammen med Stella Mwangi favorittene. De stilte med låta «You Got Me». Låt nummer ti, med Alexander Rybak, fikk flest internasjonale stemmer i første runde.

Disse stemmene var verdt 50 prosent, og publikumsstemmene de resterende 50 prosentene inn mot semifinalen med fire deltakere.

Etter at publikum også hadde talt var Rotan og Mwangi videre til runde to, som en av fire låter. Nicoline Berg Kaasin med låta «Light Me Up» gikk ikke videre.

I den siste finalen møttes Rebecca med «Who We Are» og Alexander Rybak med «That's how you write a song».

Alexander Rybak vant den norske finalen.

Lisboa neste

Det var Portugal som vant i 2017, og adressen for finalen i mai er Lisboa.

Stella Mwangi og Alexandra Rotan ble introdusert for hverandre av NRK, da de ble ansett som den perfekte duo for det innsendte låtbidraget «You Got Me».

Nicoline Berg Kaasin fra Bærum er en sanger og danser som for alvor ble kjent for det norske publikum da hun kom til finalen i musikkonkurransen «The Voice» på TV2 i 2015. Og i 2016 ble hun en favoritt blant folket og gikk helt til finalen i NRK-programmet «Stjernekamp».

I årets MGP skal hun synge «Light Me Up», skrevet av Nicoline Berg Kaasin, Johan Larsson og Emilie Adams.

Stor eksamen på mandag

For min del hadde jeg kanskje ikke turt å fortsette å satse på plan A (musikken), hvis jeg ikke hadde en plan B som jeg vet jeg kan falle tilbake på.
Nicoline Kaasin
Student og MGP-deltaker

Alexandra Rotan og Nicoline Berg Kaasin prøver så godt de kan å kombinere karriere som musiker og sanger med studier. Khrono treffer dem i Oslo Spektrum to dager før finaledagen.

— Jeg går første året som sykepleier forteller Rotan, og legger til:

— Heldigvis var jeg akkurat ferdig med en obligatorisk praksisperiode før oppkjøringen til MGP startet, men på førstkommende mandag skal jeg ha en stor eksamen, så det er bare å stå på, smiler hun.

Nicoline Berg Kaasin går økonomistudier på OsloMet – storbyuniversitetet, hun er i andre året.

— Jeg hører mange si at «Har du en plan A, har du ikke en plan B». For min del hadde jeg kanskje ikke turt å fortsette å satse på plan A (musikken), hvis jeg ikke hadde en plan B som jeg vet jeg kan falle tilbake på, sier Kaasin.

Rotan nikker og er enig.

— Jeg håper selvsagt å lykkes med musikken min, men jeg skal stå på hardt for å oppfylle den andre drømmen min, nemlig å bli akuttsykepleier, sier hun.

Mindre hjelp enn toppidrettsutøvere

Det har nettopp vært arrangert OL. Og 13 i den norske troppen oppga at de er studenter ved norske utdanningsinstitusjoner i Olympiatoppens presentasjon.

Både høgskoler og universiteter fortalte om svært gode programmer for studenter som vil satse både på idrett og studier.

Torsdag i Spektrum. To dager til finale for Alexandra Rotan og Nicoline Berg Kaasin. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Torsdag i Spektrum. To dager til finale for Alexandra Rotan og Nicoline Berg Kaasin. Foto: Ketil Blom Haugstulen

— Føler dere at dere som satser hardt på kunst og kultur får like god støtte og hjelp som de som satser på idrett?

Jeg håper selvsagt å lykkes med musikken min, men jeg skal stå på hardt for å oppfylle den andre drømmen min, nemlig å bli akutt-sykepleier.
Alexandra Rotan
Student og MGP-deltaker

— Det har jeg faktisk tenkt på, og svaret er nei, svarer Kaasin raskt og fortsetter:

— Den som vinner i kveld, skal jo representerer Norge i Lisboa, og jeg mener det bør likestilles med å representere Norge i en idrett.

Rotan er enig:

— Jeg er helt enig. Mine studier er nok litt annerledes enn utdanningen til Nicoline. Vi har mye praksis og det er ikke så lett å forskyve elementer, men det hadde vært flott å føle fra institusjonene at de synes det er stas at vi prøver å få til begge deler: studier og musikk, samtidig, sier Rotan.

Hvorfor MGP?

— Det er vel fremdeles slik at det å delta i Melodi Grand Prix ikke er like stuerent i alle miljøer. Hva tenker dere om dette, hvorfor sa dere ja til å være med?

— Det er utrolig mange flinke og seriøse folk med i år. Jeg tror faktisk mange vil tenke etter årets finale, at MGP-nivået har løftet seg til et ordentlig seriøst musikknivå, sier Rotan.

— Jeg er stolt av å være plukket ut til å være med i dette finaleheatet. Det viktige er at vi får framføre vår musikk og den musikken vi står for, understreker Kaasin.

Rotan legger til:

— Jeg har vært en stor fan av MGP siden jeg var liten. Det er stort å skulle stå på scenen sammen med Stella lørdag.

— Hvor nervøs blir man?

— Det svinger. I dag er det ikke så verst, men det blir nok verre igjen når det nærmer seg, sier Rotan.

— Jeg prøver å minne meg selv på at jeg skal kose meg og ha det gøy på scenen, da slipper ofte nervene taket, sier Kaasin.