Nokut-tilsyn: Fire av sju har fått godkjent på kvalitet
Tilsyn. Etter en ny vurdering har MF vitenskapelig høyskole fått godkjent kvalitetsarbeidet sitt.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Sju vitenskapelige høgskoler har deltatt i et pilotprosjekt som Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har gjort for å teste ut en ny modell for tilsyn med universiteters og høyskolers systematiske kvalitetsarbeid.
Torsdag 25. april ble det systematiske kvalitetsarbeidet ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske Menighetsfakultet) godkjent i Nokuts styre, etter at enkelte mangler ved kvalitetssystemet var rettet opp.
Det betyr at fire av de sju som var med i tilsynet har fått godkjent kvalitetsarbeidet sitt av Nokut. I tillegg til MF har Norges musikkhøgskole, Norges handelshøgskole og VID vitenskapelige høgskole fått godkjent.
BI og Norges idrettshøgskole har ikke fått godkjent og blir del av et nytt, ordinært tilsyn, mens Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo hadde må noen mangler i sitt system før Nokuts styre kan godkjenne det.
Blitt bedre på studentmedvirkning
Manglene som Nokuts sakkyndige komité slo ned hos MF vitenskapelige høgskole på gjaldt for dårlig tilrettelegging for studentmedvirkning, institusjonens sårbarhet og at rutiner ikke var nedfelt.
Etter en ny vurdering mener den sakkyndige komiteen nå at MF har gjort et godt arbeid for å legge bedre til rette for studentmedvirkning.
Alle den sakkyndige komiteen snakket med, viste et tydelig engasjement for å bidra til at MF når ambisjonene.
Terje Mørland
— De har også gjennomført tiltak for å redusere institusjonens sårbarhet og etablert en ordning for periodiske evalueringer som gjør at MFs kvalitetsarbeid oppfyller gjeldende krav. Dermed har Nokut nå godkjent deres systematiske kvalitetsarbeid, sier Nokut-direktør Terje Mørland i en pressemelding.
Stort engasjement
Mørland påpeker at MF har høye kvalitetsambisjoner og stort engasjement for å nå dem.
— Alle den sakkyndige komiteen snakket med, viste et tydelig engasjement for å bidra til at MF når disse ambisjonene. Studentene har også et aktivt engasjement for kvalitetsarbeid og et ønske om å bidra til forbedring og utvikling av utdanningen, sier Mørland.
Rektor Vidar L. Haanes er glad for at kvalitetsarbeidet nå er godkjent av Nokut
— Vi gleder oss over at Nokut har godkjent det systematiske kvalitetsarbeidet ved MF. Vi fikk påpekt noen få konkrete ting i juni i fjor, som vi i godt samarbeid med Studentrådet har rettet opp i det siste halvåret, sier han i følge MFs nettsider.
BI og Norges idrettshøgskole fikk i fjor sommer beskjed om at kvalitetssystemene deres ikke er gode nok, slik Nokuts sakkyndige komité vurderte det. De blir derfor del av et ordinært tilsyn.
- Les også: Nokut-tilsyn: Idrettshøgskolen og BI får underkjent på kvalitetsarbeid
Norges musikkhøgskole (NMH) og MF var nære ved å få godkjent sitt kvalitetsarbeid i fjor sommer, men måtte rette opp enkelte mangler. Begge disse har nå fått godkjent av Nokut.
Norges Handelshøgskole og VID vitenskapelige høgskole fikk sitt kvalitetsarbeid godkjent uten merknader i Nokuts styre 15. oktober i fjor, mens Arkitektur- og designhøgskolen (AHO) fikk frist til 25. april i år med å rette opp mangler.
Les også: Arkitekthøgskolen må rette kvalitetsmangler
Rektor Ole Gustavsen sa til Khrono i fjor at han alt i alt var fornøyd med tilbakemeldingen fra Nokut og at det ikke skulle by på problemer å rette opp de påpekte manglene innen fristen.
— Paragrafen som må rettes opp (årlig akkreditering av våre studieprogrammer), ser vi på som enkel og det vil ikke være et problem å gjøre dette innenfor fristen. Også der de sakkyndige anbefaler forbedringer vil vi sette inn ressurser fremover slik dette også kommer i orden, sa han.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!