Kari Margrethe Kepple og Jannicke Heyerdahl-Larsen inviterer til ett pusterom hver tirsdag på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Kari Margrethe Kepple og Jannicke Heyerdahl-Larsen inviterer til ett pusterom hver tirsdag på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Lager pusterom for alle på høgskolen

Hver tirsdag inviteres alle ansatte og studenter til en time med øvelser i å være bevisst til stede, eller bare et pusterom i travel hverdag.

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jannicke Heyerdahl-Larsen og Kari Margrethe Kepple er begge ansatt på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), og har lang fartstid henholdsvis på Institutt for sosialfag og Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid.

Sammen starter de fra tirsdag 6. oktober et nytt tilbud til både ansatte og studenter på høgskolen.

Heyerdahl-Larsen og Kepple har også mange års erfaring med meditasjon, yoga og dette som kalles «mindfulness», oversatt med øvelser i å være bevisst tilstede. De understreker at tilbudet er for alle og at det ikke trengs noen forkunnskaper for å være med.

Oppmerksomhet

— Hva er det som egentlig skjer i disse timene?

— Vi bruker  øvelser som handler om oppmerksomhet på enten pust, kropp eller sanseinntrykk. Man kan sitte stille eller være i bevegelse, forklarer Heyerdahl- Larsen.

Hun har lang erfaring med daglig praksis med yoga, meditasjon og Qigong etter Biyunnmetoden.

I tillegg har hun i ca. 10 år drevet et etter- og videreutdannings kurs i Anerkjennende og Oppmerksom kommunikasjon, samt i 15 år vært trener i Empatisk kommunikasjon hvor det oppmerksomme nærværet er en sentral faktor.

Kepple har også mange års erfaring  med Qigong etter Biyunnmetoden og mindfulness trening. Hun er i tillegg sertifisert instruktør i Mindfulness based Stressreduction metoden (MBSR) hvor hun blant annet holder kurs for eldre.

Uforpliktende og gratis

Hver gang vil det være en fast introduksjon, som blant annet lyder:

«Velkommen til Pusterom Trening i bevisst tilstedeværelse. Vi inviterer til oppmerksomhets øvelser, enten sittende eller med bevegelse. Vi spiller Cd’er eller videoermed forskjellige øvelser. Det blir korte pauser mellom hver øvelse. Dette er ment som en stund hvor du får anledning til å ta vare på deg selv og din egen oppmerksomhet. Hva som er best for deg her og nå velger du selv.»

— Vi vil gjerne understreke at tilbudet er gratis og helt uforpliktende sier Kepple og Heyerdahl-Larsen, og de legger til:

— Vi kommer selv. Øver. Og går igjen. Det er ingen påmelding. Ingen avtaler. Kun et tilbud som du selv kan velge.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS