Molde med matteeksamen på 45 steder

Som et prøveprosjekt i høst lar Høgskolen i Molde studenter i matematikk avlegge eksamen på mer enn 45 steder landet over.

Publisert Oppdatert

Den nye fleksibiliteten i valg av eksamenssted for matematikkemnet MAT100 skyldes at høgskolen har gått inn i et samarbeid med Studiesenteret.no, og til våren omfatter tilbudet også  statistikkemnet MAT110. Begge emnene kan følges på HiMoldeX, som er høgskolens åpne kursplattform, skriver Panorama.

Kan også brukes hos andre

Søknadsfristen for å bli emnestudent i matematikk er 10. september.

Dekan Hans Fredrik Nordhaug ved Høgskolen i Molde opplyser at begge emnene kan brukes i en grad i økonomisk-administrative fag også på andre studiesteder.

– Jeg er usikker på hvor stort volum av fjernstudenter vi kan vente oss på grunn av prøveprosjektet. Vil studentene shoppe enkeltfag eller vil de ha en ferdig pakke ved et studiested? Om studentene shopper, så kan det jo bli mange hundre. På kort sikt anslår jeg at det kan bli mellom 20 og 100 fjernstudenter i de to fagene, sier Nordhaug.

Vil studentene shoppe enkeltfag eller vil de ha en ferdig pakke ved et studiested?

Hans Fredrik Nordhaug

IT og logistikk kan komme

Ennå er ingen av årsstudiene ved høgskolen i sin helhet gjort tilgjengelig på den åpne kursplattformen HiMoldeX, men Nordhaug sier at årsstudiene i henholdsvis IT og petroeluemslogistikk har vært nevnt i en slik sammenheng.

– Fortsatt er det mange av oss som tror at tilstedeværelse på studiested og forelesninger er viktig, og i tillegg så er noen faglærere tilbakeholdne med å gjøre videoforelesningene sine offentlige, sier Nordhaug.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS