Marit Elizabeth Sand Solvik er nytt studentombud på en rekke private høgskoler. Foto: Privat
Marit Elizabeth Sand Solvik er nytt studentombud på en rekke private høgskoler. Foto: Privat

Hun blir studentombud for seks ulike høgskoler

Studentombud. Marit Elizabeth Sand Solvik er ansatt som første studentombud for både VID vitenskapelige høgskole, Høyskolen Kristiania, NLA høgskolen, Høgskolen i Molde, Dronning Mauds minne og Fjellhaug internasjonale høgskole.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg gleder meg veldig og har sett fram til dette. Det er en spennende, nyttig og meningsfull jobb, sier Marit Elizabeth Sand Solvik til Khrono.

Fakta

Studentombud

Et studentombud en uavhengig aktør med juridisk kompetanse som kan gi studentene juridisk rådgivning og bistand, og som kan følge opp saker som angår studenters rettigheter og plikter i studiehverdagen.

Universitetet i Oslo var først ute med eget studentombud i 2013. Nå er det studentombud ved mange av de store utdanningsinstitusjonene i Norge.

Stortinget vedtok 1. mars 2018 å be Regjeringen om å lovfeste studentombudsordningen for alle universiteter, høyskoler og fagskoler i Norge.

Jeg skal sikre rettssikkerheten til studentene.

Marit Elizabeth Sand Solvik

3. juni hadde hun første arbeidsdag som studentombud for seks ulike utdanningsinstitusjoner. Hun sier at hun foreløpig har kontor på Høyskolen Kristiania.

— Ingen har jo gjort dette på disse institusjonene før, så vi får finne ut hvordan vi gjør dette i praksis etter hvert, sier hun til Khrono.

Solvik har tidligere vikariert som studentombud i 16 måneder ved Universitetet i Oslo.

— Det er godt å ha med seg den erfaringen. Jeg vet hva jobben går ut på, hva som er vanlige spørsmål, og hvordan man kan gå fram. Samtidig kan det bli andre typer henvendelser nå, i og med at jeg vil forholde meg til studenter som studerer mer praktiske og kreative fag, sier hun.

Solvik er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo og kommer nå fra Bærum Kommune hvor hun har jobbet med saksbehandling av helse- og omsorgssaker.

— Jeg skal sikre rettssikkerheten til studentene. Det er den viktigste jobben. Jeg vil prøve å være så tilgjengelig som mulig. Et studentombud er et lavterkseltilbud. Man trenger ingen henvisning og det er gratis, sier hun.

Hun anerkjenner at det kan bli en utfordring å være så tilgjengelig som hun vil, når studentene er spredt over store deler av landet.

— Men min erfaring er at de fleste henvendelser kommer på epost, og noen på telefon. Derfra er det mulig å avtale direkte møte om det er hensiktsmessig, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS