rettssak

Mann dømt for å ha forfalsket to karakterer på vitnemålet

Mannen forklarte at han forfalsket vitnemålet for å vise det til foreldrene. Deretter brukte han det til å søke studieplass.

Mannen i begynnelsen av 20-årene fikk 15 dagers betinget fengsel og 7500 kroner i bot for å ha levert et forfalsket vitnemål til Noroff.
Mannen i begynnelsen av 20-årene fikk 15 dagers betinget fengsel og 7500 kroner i bot for å ha levert et forfalsket vitnemål til Noroff.
Publisert

Mannen, som er i begynnelsen av 20-årene, ga i Sør-Rogaland tingrett rett før jul en uforbeholden tilståelse.

Han innrømmet at han i april i fjor forfalsket sitt vitnemål i forbindelse med at han søkte studieplass på Noroff. Han endret to karakterer, og la så fram det forfalskede vitnemålet for Noroff.

Skolen tilbyr utdanninger på fagskole- og høgskolenivå. Det går ikke fram av dommen hva han søkte seg inn på.

Han forklarte at han opprinnelig forfalsket vitnemålet for å vise det til foreldrene, men at han deretter brukte det til å søke studieplass.

Fikk jobb i bank med falskt vitnemål

Saken ble avgjort ved tilståelsesdom.

Påtalemyndigheten foreslo at mannen skulle få 14 dager i fengsel. Men retten kom til at dette var litt for strengt. De landet på 15 dagers betinget fengsel, som innebærer at han slipper å sone, og en bot på 7500 kroner.

Han godtok dommen på stedet.

Forfalsket 12 karakterer

Før jul ble også en annen mann dømt til 15 dagers betinget fengsel og fikk 10 000 kroner i bot for å ha forfalsket 12 karakterer på vitnemålet sitt fra Handelshøgskolen BI.

Det ble avslørt da han søkte jobb i en stor bank. Han fikk jobben, men før han rakk å begynne i den, fattet banken mistanke.

Powered by Labrador CMS