nokut

Lyser ut direktørstilling

I desember er Terje Mørland ferdig med sitt andre og dermed siste åremål som direktør i Nokut. Nå lyses stillingen ut.

Terje Mørland, administrerende direktør i Nokut. Foto: Nokut
Terje Mørland, administrerende direktør i Nokut. Foto: Nokut
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terje Mørland har vært administrerende direktør for Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) siden desember 2008. Stillingen er en åremålsstilling som ble fornyet i 2014.

Dermed er han inne i sin andre og siste periode som Nokut-direktør, og åremålet utløper i desember.

Mørland er utdannet sivilingeniør i biofysikk og medisinsk teknologi fra NTNU i 1995 og har tidligere jobbet ved Sintef, Forskningsrådet og Universitetet i Oslo (UiO).

Takker Mørland for kjempestor innsats

Lise Iversen Kulbrandstad er styreleder i Nokut. Hun er også professor på Høgskolen i Innlandet. I åtte år var hun rektor for daværende Høgskolen i Hedmark, fra 2007-15.

Styreleder Nokut, Lise Iversen Kulbrandstad.
Styreleder Nokut, Lise Iversen Kulbrandstad.

Kulbrandstad forteller at de selvsagt har diskutert tidspunktet for utlysning av direktørstillingen med tanke på koronasituasjonen, men har kommet fram til at det beste er å komme i gang med prosessen.

— Mørland må gå av i desember, vi har ikke anledning til forlengelse i staten, og dermed er det bra å komme i gang med rekrutteringsprosessen nå, sier Kulbrandstad til Khrono.

Hun legger til:

— Jeg vil takke Mørland for en viktig og kjempestor innsats for Nokut og kunnskapssektoren. Et vesentlig bidrag har vært å få satt utdanningskvalitet på dagsorden og sørget for kontinuerlig oppmerksomhet om ulike kvalitetsaspekter, trekker Kulbrandstad fram.

Ansetter i juni eller september

— Hvilke egenskaper er viktig når dere nå jakter en ny direktør?

— Styret er på jakt etter en ny direktør med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, som er flink til og blir inspirert av å lede høykompetente medarbeidere og som har god forståelse av offentlige og politiske beslutningsprosesser, svarer Kulbrandstad.

— Når kan det bli snakk om ansettelse?

— Vi lyser ut stillingen nå og har lagt en plan som sikter mot tilsetting på styremøte i juni, alternativt i september, sier styrelederen.

Powered by Labrador CMS