Lyser ut 30 millioner

Publisert

Forskningsrådet har sendt ut en hasteutlysning der de bevilger inntil 30 millioner kroner til forskning på spørsmål som er relevante for å håndtere korona-utbruddet. Forskningsrådet skriver selv at målet er å støtte forskning som vil gjøre oss i stand til å forstå og begrense den nye COVID-19, samt å forbedre effektiv pasientbehandling og (nasjonal og internasjonal) folkehelseberedskap og -respons på dette viruset og eventuelle fremtidige virusutbrudd av liknende art.

Universitetet i Stavanger har allerede svart med to prosjektsøknader. Søknadsfristen er 31. mars.

– Våre forskningsmiljøer vil bidra til å gjøre samfunnet i stand til å takle kriser som den vi nå er oppe i. Det er viktig å starte forskningen mens epidemien fortsatt er i en tidlig fase slik at den kan bidra til å evaluere behandling og gi systematisk kunnskap om spredningen og effektene av viruset, sier Merete Vadla Madland, prorektor for forskning ved UiS, i en pressemelding.

Det ene prosjektet er vil avdekke sammenhengen mellom risikokommunikasjon og sårbarhet i sammenheng med korona-virusutbruddet, og skal ledes fra Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Det andre prosjektet skal ledes fra Det helsevitenskapelige fakultet. Det vil utvikle nye måter å effektivt formidle kompleks, men viktig informasjon relatert til spredning av smittsomme sykdommer på, og på den måten hjelpe beslutningstakere til å ta bedre, mer tidsriktige beslutninger. Prosjektet har særlig fokus på video som formidlingsmedium.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS