Gikk viralt
Lunds universitet langer ut mot penis-vitsing
De har slitt i årevis, men i sommer eksploderte det med kommentarer og tagginger på Lunds universitet sin Facebook-side.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er juni, og Maria Lindblad i kommunikasjonsavdelingen ved universitetet i Lund har endelig fått nok av penis-vitsingen på universitetets Facebook-side.
«Vi har hatt denne Facebook-siden i ti år nå, og fra tid til annen blir den gjenoppdaget av studenter fra enkelte land som sprer den til vennene sine. Vi er fullt klar over at navnet vårt er underholdende for dere, og med tusenvis av språk i verden vil det selvsagt være ord som høres morsomme ut på andre språk. Lund er navnet på en middelalderby i Sverige. Ordet betyr grønt område og ordet uttales svært annerledes på svensk enn ordet du tenker på på ditt språk», skriver hun på Facebook-siden.
På hindi er «lund» nemlig et ord for det mannlige kjønnsorgan.
Frykter for omdømmet
Lindblad forklarer at Lunds universitet «er et internasjonalt forskningsuniversitet grunnlagt i 1666 og rangert blant de hundre beste i verden», og at de hvert år mottar søkere fra 170 land. Lindblad ber også folk som ikke er interessert i å studere ved universitetet om å kommentere til vennene sine, og ikke på universitetets Facebook-side.
Det er nemlig ikke bare studenter som bruker Lunds universitets Facebook-side. Utenforstående fra India og Pakistan har i mange år tagget hverandre og skrevet spøkefulle innlegg på hjemmesiden – og i sommer tok det helt av.
– Vi var to personer som måtte sitte i flere timer å slette kommentarer som var irrelevante, forteller Maria Lindblad til avisa Sydsvenskan.
Etter at hun valgte å poste uttalelsen på Facebook i juni, fikk aktiviteten ny fart.
– Min kommentar ble en slags offisiell redegjørelse om situasjonen, og snart begynte avis etter avis i India å publisere den, sier Lindblad.
Kommunikasjonsarbeideren er bekymret for at morsomhetene som gjøres på Lunds universitets bekostning undergraver universitetets ry som en seriøs og internasjonalt respektert studie- og forskningsinstitusjon.
Nå på sensommeren har imidlertid aktiviteten roet seg.
– Skulle det blåse opp igjen, får vi kanskje vurdere å publisere en mer offisiell uttalelse, sier Lindblad til Sydsvenskan.
Nyeste artikler
Informasjon om studenter som strøk lå åpent i fem år
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024