Direktør ved Universitetssenteret i Longyearbyen fratrer
Svalbard. Harald Ellingsen (65) slutter som direktør for Universitetsenteret på Svalbard ved nyttår etter uenighet med styret om videre veivalg.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
«Grunnet ulike forventninger til videre veivalg for Unis, har styret og administrerende direktør Harald Ellingsen blitt enige om at Ellingsen fratrer sin stilling som direktør ved UNIS med virkning fra 1. januar 2020», heter det i en pressemelding fra Universitetssenteret på Svalbard (Unis).
Det var Svalbardposten som først omtalte saken.
Dette er ikke mer dramatisk enn at jeg drar ned til jul og jobber fra Trondheim fram til oktober neste år. Hvilke oppgaver jeg da skal jobbe med har vi ikke blitt enige om enda
Harald Ellingsen
— Drar hjem til jul
Khrono har også snakket med Harald Ellingsen selv.
— Hva er det dere er uenige om som gjør at du går av som direktør?
— Jeg har ikke lyst til å kommentere dette utover det som er sagt i pressemeldingen, sier Ellingsen til Khrono.
Til Svalbardposten har han også uttalt:
— Nei, dette er ikke mer dramatisk enn at jeg drar ned til jul og jobber fra Trondheim fram til oktober neste år. Hvilke oppgaver jeg da skal jobbe med har vi ikke blitt enige om enda, men jeg skal rapportere til ledelsen. Jeg tenker at jeg skal gjøre ting som er fornuftig at jeg gjør, så ønsker jeg Unis alt vel videre.
Styreleder: Ingen dramatikk
— Det er ingen dramatikk i dette, forteller styreleder for Unis, Morten Hald, til Khrono. Han legger til:
— Unis har nylig vedtatt en strategi som legger til rette for en mer strategisk målstyrt institusjon, litt slik fakultetene fungerer på «fastlandet», forklarer Hald.
— Det er naturlig at denne strategien følges opp av en ny direktør. Partene ønsker hverandre alt godt i det videre arbeid, understreker Hald, som legger til at han er glad for at Ellingsen vil arbeide med andre oppgaver for Unis ut åremålsperioden hans som går til oktober neste år.
— Et lite samfunn i endring
Stillingen som ny direktør ble lyst ut 13. august, med søknadsfrist 1. september.
— Hva slags leder jakter dere nå på?
— Vi er opptatt å få på plass en leder som både har gode lederegenskaper og kompetanse på dette, samt kjennet sektoren godt og har erfaring innen både utdanning og forskning, sier Hald.
— Longyearbyen står overfor store omstillinger. Hva er Unis sine rolle her?
— Unis er den største arbeidsplassen i Longyearbyen, og er sentral deltaker i de omstillinger Longyearbyen står overfor med tanke på nedskalering av gruvedriften og de endringer dette innebærer for samfunnet her, sier styreleder Hald.
Det er naturlig at denne strategien følges opp av en ny direktør.
Morten Hald
Klimaendringer
Hald understreker at Unis er veldig bevisst på den viktige samfunnsrollen de har, og at de deltar aktivt i de debatter og omstillingsarbeid som er i gang.
Han trekker også fram klimaendringene og effektene av dette på Svalbard som et viktig element for samfunnet der hvor Unis kan bidra med sin kompetanse innen utdanning og forskning.
— På Svalbard og i Longyearbyen har opplevd en temperaturøkning på 5-6 grader siden starten av 1900-tallet, og klimaendringene gjør seg tydelig gjeldene. På mange måter kan man kanslkje si at det resten av Norge og verden vil oppleve av konsekvenser av klimaendringer kan vi først studere her på Svalbard. Så dette er en svært spennende og utfordrende brytningstid, både for samfunnet på Svalbard og dermed også Unis, sier Hald.
(Vi gjør oppmerksom på at Morten Hald også er styremedlem i Khrono. Red.mrk)
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!