null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Flytter gjerne fra Kjeller til Lillestrøm

Ansatte og studenter på Kjeller tar positivt i mot nyheten om at høgskoleledelsen ønsker å flytte høgskolen til Lillestrøm sentrum.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt et bord i kantinen på Kjeller sitter en gruppe ansatte fra trafikklærerutdanningen, som har lest om flytteplanene i Khrono. En av dem har riktignok hørt snakk om mulig flytting fra før.

— Vi skulle jo egentlig ha ligget på Dampsagtomta i Lillestrøm sentrum, rett ved jernbanestasjonen. Det er positivt at planer om å flytte til Lillestrøm kommer opp igjen, sier høgskolelektor Mustafa Trond Smistad, som underviser på trafikklærerutdanningen.

Toget teller mest

Høgskolen i Akershus ble samlokalisert i det tidligere Telenor-bygget på Kjeller for ti år siden. Det skjedde etter at det var holdt arkitektkonkurranse om et høgskolebygg på Dampsagtomta, men planene ble forkastet og Telenor-bygget valgt i stedet. Begrunnelsen var at det ville ta for lang tid å realisere bygget i Lillestrøm sentrum.

Rundt kantinebordet er de fire ansatte (bildet over) enige om at flytting til Lillestrøm vil være positivt, først og fremst fordi beliggenheten er mer sentral, 10 minutter med tog fra Oslo S, kort vei med flytoget til Gardermoen og ellers godt kollektivtilbud.

— Men det er litt vanskelig å ha noen mening om det før vi ser hvilke alternative lokaler vi kan få der, sier høgskolelektor Lars Versland.

Også  høgskolelektorene Ulf Melvold og Knut Alfred Myren sitter ved bordet. Alle fire er enige om at det ville vært bra for studentmiljøet å ligge i Lillestrøm, der det er kaféer og butikker og mer liv.

— Det ville bidratt til å sette Lillestrøm på kartet også, mener de.

Forutsetter like gode lokaler

Professor Gunnar H. Gundersen, som leder institutt for produktdesign, sier at det er nytt for ham at det snakkes om å flytte fra Kjeller til Lillestrøm, men han mener at det ville gitt noen fordeler.

— Å ligge mer sentralt ville gitt oss en fordel, spesielt fordi det ville vært bra for studentene og for studentrekrutteringen. Men vi har veldig fine lokaler her vi er, så en absolutt forutsetning må være at vi ikke mister arealer og verksteder som vi har her, sier han.

Han forteller at det ble gjort et omfattende analyse- og planarbeid i forbindelse med den planlagte flyttingen til Dampsagtomta.

— Mye av dette kan brukes igjen nå, og bare oppdateres, sier han.

De to Kjeller-ansatte Hanne Maanum og Wenche Larsen har satt seg ned i kantinen med hvert sitt beger salat. For dem personlig spiller ikke flytting noen rolle for arbeidsreisen, men de er ikke avvisende til flytting.

— Det er kanskje ikke så dumt, spesielt på grunn av transporten, og det ville nok være bra for studentene, mener de.

Litt avventende

På servicetorget på Kjeller sitter Marit Weng (bildet under). Hun synes det er fint å være på Kjeller, men er åpen for at flytting til Lillestrøm kan være en god idé.

— Det hadde vært en fordel å slippe den ekstra turen med buss fra Lillestrøm, spesielt for studentene, og kommunikasjonen med Pilestredet ville også bli lettere, sier hun.

Likevel er hun litt avventende, fordi det ennå ikke er klart hva slags alternative lokaler det kan bli på Lillestrøm.

— Men det er riktig og fint at høgskoleledelsen holder en åpen linje om flytting nå, sier hun, og legger til at hun håper og tror at Skedsmo kommune legger seg i selen for å beholde høgskolen.

Trenger flere tilbud

Studentene Roberto Marra og Borislav Mirosavljevic (bildet under) bruker en pause i undervisningen på husøkonomutdanningen til å spille et slag biljard. De synes det hadde vært bedre å komme nærmere butikker og andre tilbud i Lillestrøm, og fordi begge to bor på Åråsen studentboliger blir avstanden omtrent den samme hjemmefra.

— Jeg er ferdig i juni, så for meg spiller det ingen rolle. Men det er nok bedre i Lillestrøm på grunn av toget, mener Borislav.

De er egentlig mest opptatt av at det ikke finnes noen alternativer til kantinen på Kjeller.

— Det er dyrt i kantinen, og langt til nærmeste butikk. Det ville blitt bedre på Lillestrøm, sier de.

Solli er avventende

Skedsmos ordfører Ole Jacob Flæten (A) er svært positiv til at HiOA nå åpent snakker om å flytte fra Kjeller til Lillestrøm. Fylkesordfører Anette Solli (H), som inntil nylig satt i høgskolestyret ved HiOA, er litt mer avventende.

— HiOA er svært viktig for fylket, og vi ønsker oss et større HiOA i Akershus og et tettere samarbeid med lokale og regionale aktører. Det er sikkert gode grunner for å flytte nærmere jernbanestasjonen, men jeg er usikker på om høyskolen egentlig er tjent med å fjerne seg fra miljøet på Kjeller, sier hun, og legger til at hun nå vil sette seg godt inn i saken.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS