Leder av Studentparlamentet, Eline Stølan, er overrasket over at flytteplanene på Kjeller ikke er tatt opp med studentene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Leder av Studentparlamentet, Eline Stølan, er overrasket over at flytteplanene på Kjeller ikke er tatt opp med studentene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

— Burde involvert studentene i mulig flytting fra Kjeller

Studentene ved HiOA mener de burde blitt involvert i en så viktig strategisk beslutning som det er å skulle flytte studiested Kjeller.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder av Studentparlamentet, Eline Stølan, sier at hun er overrasket over at studentene ikke har hørt et ord om en så viktig sak som å flytte studiestedet fra Kjeller til Lillestrøm sentrum.

— Det er en stor, strategisk endring å flytte høgskolen fra forskermiljøet på Kjeller til bysentrum i Lillestrøm. Selv om denne prosessen er i et tidlig stadium, burde den uansett vært luftet med oss før man gikk offentlig ut og snakket om flytting, mener hun.

Saken ble offentlig kjent etter at rektor Kari Toverud Jensen på et seminar med stortingsrepresentantene fra Oslo og Akershus nylig sa tydelig fra om at HiOA ønsker å flytte hele studiested Kjeller til Lillestrøm, først og fremst på grunn av at transportmulighetene der er bedre. Dette kom som en overraskelse for mange, ikke minst studentene.

— Vi hadde ikke hørt noe om dette før vi leste om det i Khrono, sier Eline Stølan.

— Burde vært forankret

Studentparlamentet på HiOA hadde flyttesaken oppe til diskusjon på sitt møte tirsdag kveld. Eline Stølan tok opp saken og spurte hva Studentparlamentet mente.

— Det var litt sprikende oppfatninger, men holdningen var at det er kritikkverdig at vi ikke er blitt involvert. Men det er vanskelig å ha noen holdning for eller mot flytting, så lenge vi ikke vet noe mer. Vi skal bruke tiden fremover til å finne ut hva som ligger i dette, sier hun.

Det kom frem på parlamentsmøtet at studentene som sitter i høgskolestyret heller ikke hadde fått noen informasjon om flytteplaner.

— En så stor og viktig sak burde absolutt ha vært forankret både hos studentene og i høgskolestyret, mener Eline Stølan.

Hun er også opptatt av at læringsmiljøet på Kjeller ikke skal lide under at høgskolen tenker på å flytte derfra.

— Et eksempel er at det er for kaldt i lokalene, og slike ting må bedres selv om det er snakk om flytting. Dagens studenter har krav på et godt læringsmiljø og de vil nok uansett være  ferdig med studiene før en eventuell flytting, sier hun.

Har plass til HiOA

Ordfører Ole Jacob Flæten i Skedsmo kommune sier at finnes arealer i Lillestrøm sentrum som kan egne seg for HiOA.

— Vi har ikke mangel på arealer og har tomter i sentrum, i nærheten av jernbanestasjonen, der en høgskole vil ligge innenfor reguleringsformålet, sier Flæten.

Han understreker at kommunen ønsker HiOA sentralt i Lillestrøm.

— Vi er interessert i å få studenter inn i byen og vil også rette til rette for studentboliger i Lillestrøm, sier han.

Har kommunen presentert konkrete alternativer for HiOA?

— Nei, men vi tar kontakt med HiOA for å si det jeg har sagt nå: At vi har ledige tomtearealer som er regulert til formålet, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS